Montaj Gazon

  • Postat în Personal
  • la 26-05-2017 19:17
  • 476 vizualizări

Aflați la ce să vă așteptați în timpul procesului de instalare pentru gazon, sămânță sau gazon artificial.

Deși instalarea unei peluze pare a fi simplă, există un număr de capcane implicate în proces, care pot să nu fie evidente la prima vedere. Aici, profesioniștii pentru îngrijirea pajiștilor și pentru peisaj împărtășesc sfaturile lor pentru o instalare fără frustrare.

Ce tip de gazon este cel mai bun?

Există câteva opțiuni comune pentru realizarea unui gazon verde. Gazonul poate fi rulat pentru un aspect verde iminent, însămânțarea sau hidrașarea sunt opțiuni ieftine, care vă permit să alegeți soiurile exacte de iarbă din gazon, iar gazonul artificial este o alternativă fără întreținere, care este deosebit de atrăgătoare.

Gazon.

Gazonul este cea mai obișnuită opțiune pe care oamenii o aleg. Cu toate acestea, gazonul rulou poate fi mai susceptibil la boală decât un gazon însămânțat, iar costul inițial de instalare este mai mare decât semănarea.

Semintele

O peluză de însămânțare manuală este o opțiune ușoară pentru proprietarii de case care doresc să o facă singuri. Avantajul pentru însămânțare este că puteți personaliza opțiunile de semințe la tipul de sol, la soare și la cantitatea de trafic pe care o va obține gazonul. Dezavantajul este că, atunci când creați condiții ideale pentru însămânțarea semințelor de gazon, vor apărea și semințe de buruieni.

Gazonul artificial

Odată instalat, gazonul artificial nu are nevoie de întreținere , dincolo de menținerea suprafeței libere de frunze și alte resturi, deci este o alegere populară în locuri unde există o lipsă de apă. Planta artificială este deosebit de bună în spații mici care se pot dovedi dificil de irigat sau cosit și de a pune verdele în cazul în care o suprafață consistentă este de folos. Cu toate acestea, se încălzește la soare, deci nu poate fi ideala pentru familiile cu animale de companie sau copii mici.

Procesul de instalare

În timp ce etapele inițiale ale instalării unei peluze sunt similare pentru semințe, semințe hidrofobice, gazon și gazon artificial, unele elemente sunt foarte diferite. Mai jos, profesioniștii împărtășesc procesele pas cu pas pe care le folosesc pentru a obține rezultate excelente pentru fiecare tip de gazon.

Instalați irigarea.

Deoarece aveți nevoie să faceți șanțuri pentru a adăuga sistemul de aspersoare, este important să faceți acest lucru înainte de a planta.

Îndepărtați resturile.

Îndepărtați toate pietrele, rădăcinile și resturile de construcție pentru a obține o suprafață netedă care să acționeze ca bază pentru noua dumneavoastră peluză

Pregătiți-vă pentru semințe.

Pentru a instala un gazon însămânțat, începeți prin adăugarea de irigații, îndepărtarea resturilor, instalarea muchiilor, adăugarea solului și a compostului, clasificarea și adăugarea varului la fel cum ați face pentru o peluza.

Răspândiți semințele.

Utilizați un difuzor pentru a răspândi amestecul de semințe pe solul pregătit.

Udati regulat.

În funcție de condițiile meteorologice și de sol, este posibil să fie nevoie de apă până la 20 de minute de trei ori pe zi în primele două luni pentru a menține semințele umede. Dacă semințele sau germenii se usucă chiar și pentru o perioadă scurtă de timp, ei vor muri. Acesta este unul dintre aspectele cele mai provocatoare ale pornirii unei peluze însămânțate, în special pe versanți sau în climă foarte caldă.

Nu calcati iarba.

Încercați să nu umblați pe noul dvs. gazon în primele două luni. După prima lună, puteți începe să cositi, dar este încă o idee bună să țineți copiii, animalele de companie inafara pajistii până când aceasta este bine stabilita.

Pulverizați semințele.

Odata ce amestecul de semințe este bine amestecat, îndreptați furtunul hidraulic și pulverizați amestecul de semințe peste suprafața solului. Aveți grijă să nu pulverizați în mod accidental semințele în paturile dvs. de grădină, deși un pic de overspray este inevitabil în timpul acestui proces.

Udati și nu calcati iarba.

Urmați instrucțiunile de mai sus privind îngrijirea unui gazon însămânțat. udati regulat și incercati pe cat posibil sa nu calcati gazonul.

Despre ZTB.ro

ZTB.ro este un agregator românesc de bloguri care colectează și afișează articole din diverse domenii, oferind vizibilitate bloggerilor și o platformă centralizată pentru cititori. Articolele sunt preluate prin feed-uri RSS/Atom și direcționează traficul către blogurile originale.

Articole recente