Pasca fara aluat
Reteta publicata pe 23/03/2016, de
bucatarulpriceput in Prajituri si
torturi
# 0
O reteta de pasca fara aluat, foarte usoara si extreme
de delicioasa , timpul de pregatire nu depaseste 15
minute.
Branza trebuie sa fie moale, dar bine scursa de zer. De
obicei, pun branza la scurs de seara prin panza de tifon dublu si
ma minunez cat zer a iesit din ea pana dimineata.
Pasca fara aluat poate fi transformata intr-un desert
pentru persoanele cu intoleranta la gluten, inlocuind faina si
grisul cu migdale macinate sau cu faina fara gluten.
Ingrediente
- 800 g branza dulce de vaci
- 400 g smantana
- 150 g zahar
- 170 g unt
- 5 oua
- 4 linguri de faina
- 4 linguri de gris
- O esenta de vanilie sau 4 pliculete de zahar vanilat
- 200 g stafide
- ½ lingurita sare
Mod de preparare pasca cu fara aluat:
Intr-un bol, batem cu ajutorul unui tel ouale impreuna cu
zaharul si esenta de vanilie. Peste oua punem branza de vaci, sarea
si amestecam foarte bine, apoi adaugam untul la temperatura camerei
si amestecam pana se incorporeaza.
Adaugam faina putin cate putin si amestecam cu o paleta pentru
a se incorpora foarte bine. Faina va ajuta pasca sa se lege mai
bine si sa devina cremoasa.
Adaugam si grisul la fel, putin cate putin.
Turnam smantana si incorporam foarte bine.
Punem stafidele, care pot fi si mai putine (100 g). Eu pun mai
multe pentru ca imi plac si mai reduc din cantitatea de
zahar.
Turnam compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu
faina.
O nivelam deasupra si o dam la copt la cuptorul preincalzit la
170 grade pentru aproximativ 50 de minute sau pana cand pasca este
rumenita deasupra.