PASCA FARA ALUAT-,PRAJITURA

  • Postat în Personal
  • la 24-04-2017 17:55
  • 414 vizualizări
PASCA FARA ALUAT-,PRAJITURA
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe FRUMOS, PENTRU MINTE, INIMA SI SUFLET

Pasca fara aluat


Reteta publicata pe 23/03/2016, de bucatarulpriceput in Prajituri si torturi


# 0

O reteta de pasca fara aluat, foarte usoara si extreme de delicioasa , timpul de pregatire nu depaseste 15 minute.
Branza trebuie sa fie moale, dar bine scursa de zer. De obicei, pun branza la scurs de seara prin panza de tifon dublu si ma minunez cat zer a iesit din ea pana dimineata.
Pasca fara aluat poate fi transformata intr-un desert pentru persoanele cu intoleranta la gluten, inlocuind faina si grisul cu migdale macinate sau cu faina fara gluten.

Ingrediente
  • 800 g branza dulce de vaci
  • 400 g smantana
  • 150 g zahar
  • 170 g unt
  • 5 oua
  • 4 linguri de faina
  • 4 linguri de gris
  • O esenta de vanilie sau 4 pliculete de zahar vanilat
  • 200 g stafide
  • ½ lingurita sare

Mod de preparare pasca cu fara aluat:

Intr-un bol, batem cu ajutorul unui tel ouale impreuna cu zaharul si esenta de vanilie. Peste oua punem branza de vaci, sarea si amestecam foarte bine, apoi adaugam untul la temperatura camerei si amestecam pana se incorporeaza.
Adaugam faina putin cate putin si amestecam cu o paleta pentru a se incorpora foarte bine. Faina va ajuta pasca sa se lege mai bine si sa devina cremoasa.
Adaugam si grisul la fel, putin cate putin.
Turnam smantana si incorporam foarte bine.
Punem stafidele, care pot fi si mai putine (100 g). Eu pun mai multe pentru ca imi plac si mai reduc din cantitatea de zahar.
Turnam compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
O nivelam deasupra si o dam la copt la cuptorul preincalzit la 170 grade pentru aproximativ 50 de minute sau pana cand pasca este rumenita deasupra.

Despre ZTB.ro

ZTB.ro este un agregator românesc de bloguri care colectează și afișează articole din diverse domenii, oferind vizibilitate bloggerilor și o platformă centralizată pentru cititori. Articolele sunt preluate prin feed-uri RSS/Atom și direcționează traficul către blogurile originale.

Articole recente