Pate de ciuperci. Rețetă de post de la Mănăstirea Văratec

  • Postat în Mass Media
  • la 01-04-2025 13:40
  • 16 vizualizări
Pate de ciuperci. Rețetă de post de la Mănăstirea Văratec
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe vestea.net

Mâncărurile de post reprezintă o necesitate pentru cei care în această perioadă se pregătesc și prin post pentru Sărbătoarea Crăciunului dar și un test de creativitater pentru gospodinele care se întreabă „ce mai fac astăzi de mâncare?”.
Ca sugestie, venim azi cu o rețetă de la Mănăstirea Văratec, rețetă veche de la măicuțele în vârstă.
Un pate de ciuperci în care pot fi folosite și ciuperci din comerț dar și bureți sau hribi.

INGREDIENTE:

  • 400 gr.  – ciuperci
  • 1 ceapă roșie sau albă medie
  • 3 linguri – ulei de măsline
  • 1 linguriță – cimbru uscat
  • 1 crenguță – pătrunjel
  • Sare și piper

MOD DE PREPARARE:

  1. Taie ceapa cubulețe.
  2. Taie ciupercile în două apoi felii subțiri.
  3. Pune tigaia pe foc, toarnă ulei, adaugă ceapa și condimentează cu sare și piper. Rumenește 5-7 minute amestecând periodic.
  4. Scoate ceapa din tigaie, adaugă puțin ulei, ciupercile, condimentează cu sare, piper, cimbru uscat și prăjește-le aproximativ 10 minute.
  5. Pune într-un robot de bucătărie și zdrobește bine ceapa, ciupercile, pătrunjelul și mixează până rezultă o pastă cremoasă.
  6. Poți păstra pateul la frigider 3-4 zile. Servește-l cu plăcere. Poftă bună!

V.N.

Despre ZTB.ro

ZTB.ro este un agregator românesc de bloguri care colectează și afișează articole din diverse domenii, oferind vizibilitate bloggerilor și o platformă centralizată pentru cititori. Articolele sunt preluate prin feed-uri RSS/Atom și direcționează traficul către blogurile originale.

Articole recente