Mâncărurile de post reprezintă o necesitate pentru cei care în
această perioadă se pregătesc și prin post pentru Sărbătoarea
Crăciunului dar și un test de creativitater pentru gospodinele care
se întreabă „ce mai fac astăzi de mâncare?”.
Ca sugestie, venim azi cu o rețetă de la Mănăstirea Văratec, rețetă
veche de la măicuțele în vârstă.
Un pate de ciuperci în care pot fi folosite și ciuperci din comerț
dar și bureți sau hribi.
INGREDIENTE:
- 400 gr. – ciuperci
- 1 ceapă roșie sau albă medie
- 3 linguri – ulei de măsline
- 1 linguriță – cimbru uscat
- 1 crenguță – pătrunjel
- Sare și piper
MOD DE PREPARARE:
- Taie ceapa cubulețe.
- Taie ciupercile în două apoi felii subțiri.
- Pune tigaia pe foc, toarnă ulei, adaugă ceapa și condimentează cu sare și piper. Rumenește 5-7 minute amestecând periodic.
- Scoate ceapa din tigaie, adaugă puțin ulei, ciupercile, condimentează cu sare, piper, cimbru uscat și prăjește-le aproximativ 10 minute.
- Pune într-un robot de bucătărie și zdrobește bine ceapa, ciupercile, pătrunjelul și mixează până rezultă o pastă cremoasă.
- Poți păstra pateul la frigider 3-4 zile. Servește-l cu plăcere. Poftă bună!
V.N.