Am facut-o si pe asta... Stiti si voi ce inseamna sa ai
facebook si sa vezi cate si mai cate pe grupurile sau paginile de
facebook pe care sunteti inscrisi. Eu una, sunt inscrisa in vreo 2
grupuri de gatit si tare mai poftesc la unele preparate vazute
acolo. De data asta tot vedeam renumitul PATEU DE CASA. Trebuie sa
recunosc ca imi era teama sa fac pateu pentru ca ma gandeam ori ca
iasa amar de la ficati, ori ca nu se mananca si irosesc atatea
ingrediente, ori ca o sa fie un esec total. M-am pus pe citit
retete si trucuri despre cum sa iasa gustos, iar la final am ales
sa urmez propria reteta, dupa cum am crezut eu ca o sa iasa un
pateu WOW. Si, da, am avut dreptate, pateul a fost wow, dar nu
numai, ci preparatul in sine a iesit wow de credeam ca nu il mai
transform deloc in pateu.
Am pus la calit o ceapa mare,
cand a inceput sa isi schimbe culoarea am pus
ficateii peste. Am folosit o punga intreaga de
ficatei.
Am calit vreo 3 minute, am pus si 2 catei de
usturoi, am tinut pe foc cam 30 secunde,
apoi am adaugat o lingura mare pasta de
rosii, sare si piper.
Nu tineti pe foc incat sa se gateasca ficateii, cand ii puneti
in SC sunt negatiti, curge sange inca din ei.
Am mutat totul in SC, apoi am pus la calit 2 bucati
piept de pui cu un ardei si cand puiul a inceput sa se
rumeneasca frumos am pus totul peste ficati in SC.
Am pus o foaie de
dafin si 100ml lichid din mancarea
de pe foc ca pusesem oricum prea multa apa in ea
(chicken curry), voi puteti pune apa sau chicken stock
(zeama de pui). Apoi setati SC la 2h pe high.
Rezultatul: o minunata mancare de ficatei.
Dupa ce am infulecat o portie, eram in dubii daca sa mai fac
pateu din ea sau nu.
Dar apoi am decis sa incerc totusi sa fac si pateu. A fost o
decizie inteleapta, a fost cel mai bun pateu pe care l-am mancat
vreodata. Am pus in blender ficateii cu unt la
temperatura camerei si am blenduit bine ca sa iasa un pateu
fin.
Pofta buna!