Placinta din Tara Motilor

  • Postat în Culinar
  • la 20-09-2021 13:25
  • de Livia
  • 288 vizualizări

 

Reteta apartine matusei Tița, din Lunca Motilor. 

Am folosit:

1,5 kg faina

3 oua

putina sare

apa calduta

cateva linguri untura

ulei pt uns

umplutura la alegere: mere, branza dulce amestecata cu stafide, dovleac, branza sarata

Pentru aluat am amestecat faina cu sare, ouale si apa calduta pana s-a format un aluat moale, care nu se mai lipeste de mana. 
Am impartit aluatul 10 in bucati * cocuti* . Am intins fiecare bucata putin, cat o farfurie mai mica si am uns-o cu untura (frecata bine in prealabil pana s-a inmuiat si a devenit o crema).
Am lasat fiecare bucata de aluat unsa aproximativ 15 minute sa se odihneasca.
Pe o fata de masa curata am intins aluatul cu mana, tragand de margini. Rezulta o foaie foarte elastica si usor de intins. 
Am presarat deasu