Vrei să slăbești dar îți plac prăjiturile?
Uite o rețetă inedită de prăjitură care nu conține nici făină albă de grâu și nici zahăr.
Ingrediente necesare pentru blat:
- 4 oua
- 3 linguri cacao pudra
- 1 linguriță amidon de porumb
- 2 lingurițe de stevia
Pentru umplutura e nevoie de:
- 350 grame brânză de vaci
- 100 grame iaurt
- 10 grame gelatina+ 100 ml apă
- 2 lingurițe de semințe de chia
- îndulcitori la alegere
Mod de preparare: Se sparg ouăle și se pun separat într-un bol albușurile și separat gălbenușurile.
Lângă gălbenușuri se adaugă 3 linguri de pudra de cacao, 1 linguriță de amidon de porumb si 2 lingurițe de stevia. Se amestecă bine.
Apoi albușurile din celălalt bol se bat cu telul până devin spumoase ca un nor ?☁️.
Cu o spatula adăugăm încet in bolul cu gălbenușuri câte o lingură de albuș și amestecăm apoi repetam până se încorporează toate într-un singur bol.
Punem compoziția obținută într-o tavă in care punem mai întâi o hârtie de copt apoi turnam compoziția si o coacem in cuptor aproximativ 15 -18 minute.
Când s- a copt o scoatem din cuptor și lăsăm să se răcească.
Apoi preparăm umplutura.
Într-un bol punem 350 grame de brânză de vaci la care adăugăm
100 grame de iaurt si îndulcitori după gust.
Amestecăm.
Într-un pahar punem 100 ml de apă rece și 10 grame de gelatina, amestecăm cu lingurița și lăsăm să se formeze gelatina, apoi încălzim putin compoziția pe care o adaugăm in bol.
Amestecăm.
Adăugăm 2 lingurițe de semințe de chia și amestecăm bine.
Când blatul de prăjitură s-a răcit o tăiem in 2 la mijloc și luăm o formă dreptunghiulară in care așezăm prima foaie peste care punem crema obținută apoi punem a doua foaie.
Punem prăjitura in frigider 30 de minute.
Apoi se porționează după preferință.
Poftă bună.
Rețeta video o puteți vedea aici