Vrei să mănânci o prăjitură delicioasă dar trebuie sa tii regim special pentru diabetici?
Nici o problemă.
uite o rețetă de prăjitură care este permisă si pentru cei care au diabet.
Ingrediente necesare:
- 200 grame migdale
- 200 grame nuci
- 45 grame tărâțe de ovăz
- 30 grame fulgi de.cocos
- 1 ceasca făină de secară găsești online pe acest site
- 3 ouă
- 200 ml iaurt/ lapte bătut sau kefir
- 1 lingură zahăr brun sau indulcitor natural la alegere de exemplu stevie găsesti aici online
- 4 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Se oun într-un bol nucile si migdalele si se spala cu apă.
Se scurge apa.
Se pun intr-o tigaie si se rumenesc putin al foc mic.
Apoi se pun într-o farfurie si se lasă la răcit.
Apoi se mărunțesc cu ajutorul unei râșnițe electrice sau un tocător electric.Se pun într-un bol la care se adaugă tărâțele de ovăz si fulgii de nucă de cocos.
Adaugăm cu o ceașcă făină de secară și amestecăm cu ajutorul unui tel sau spatulă.
Într-un bol separat spargem 3 ouă.
Adaugăm 200 ml de iaurt/ lapte bătut sau kefir la alegere.
Se adaugă 1 lingura de zahăr brun sau orice alt îndulcitor natural la alegere si 4 linguri de ulei de măsline.
Se amestecă cu un mixer sau o lingură de lemn.
Treptat se adaugă din compoziția pregătită anterior cu nuci și migdale până se încorporează bine in compoziție.
Într-o tavă de copt marimea 20x20 se pune puțin ulei apoi se pune foaie de copt peste care toarnă compoziția preparată.
Se pune in cuptor pentru aproximativ 40 de minute până se rumenește frumos.
Se scoate din cuptor și se lasă la răcit.
Apoi se taie cubulețe mai mari .
Se decorează cu câte o linguriță de iaurt si afine .
Poftă bună
Vă place această rețetă?
Rețeta video o puteți vedea aici