Prin blogosfera literară (25 – 31 decembrie 2017)

Cristina Neagoe scrie pe blogul Carturesti despre cartea recent aparuta a lui Lucian Boia “În jurul Marii Uniri de la 1918. Națiuni, frontiere, minorități”: Intrăm curând în 2018, un an plin de festivisme și de ridicări în slăvi ale “geniului națiunii române”, ale “sufletului nostru secular”, ale “ființării românești”. Dincolo de ii, dansuri populare, sarmale, mămăligă, Dan Puric și pâinici cu sare, poate nu-i o idee rea să aflăm cum s-au petrecut pe bune lucrurile în jurul Marii Uniri de la 1918, dincolo de legende. Lucian Boia propune, așadar, o revizitare la rece a procesului incredibil prin care România a ajuns, în același an, de la dezastru la extaz, de la dispariția cvasi-totală de pe harta Europei la un teritoriu independent imens pentru un popor dominat timp de...

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Recomandate