Articole postate de Iulian Arion

 • Nominalizări la Premiul Cartea de poezie a anului 2020 4

  Nominalizări (LISTELE LUNGI) la Premiul CARTEA DE POEZIE A ANULUI (2020) organizat de ARCCA (Asociația Română a Creatorilor Culturali și Artiștilor) – Ediția a II-a  Juriul, format din Simona Sora, Radu Vancu și Ciprian Măceșaru, a făcut următoarele nominalizări: CONSACRAȚI: Romulus Bucur – despre prieteni & singurătate, Editura Tracus Arte; Mircea Cărtărescu ... The post Nominalizări la Premiul Cartea de poezie a anului 2020 appeared first on Recenzii filme și cărți.

  Citește mai departe
 • Un dublu omagiu: Maestro (2014)... 3

  Maestro (2014) Regia: Léa Fazer Distribuția: Pio Marmaï, Michael Lonsdale, Déborah François, Alice Belaïdi ‘Maestro’, filmul realizat în 2014 de regizoarea elvețiană Lea Frazer, are o poveste semnificativă și o istorie a sa proprie. Scenariul inițial a fost scris de actorul și regizorul Jocelyn Quivrin ca un omagiu pentru Eric... The post Un dublu omagiu: Maestro (2014) appeared first on Recenzii filme și cărți.

  Citește mai departe
 • ”Dacă vrei să schimbi lumea, schimbă educația” – Bunul doctor din Varșovia, de Elisabeth Gifford 3

  „Bunul doctor din Varșovia” de Elisabeth Gifford Editura Meteor Publishing, București, 2021 Traducere: Mihai-Dan Pavelescu Poate că este indicat ca cititorul să își înceapă lectura acestui volum cu ”Nota autorului”, în care Elisabeth Gifford povestește cum l-a descoperit pe Korczak și ”cuvintele lui care s-au revărsat peste mine, încălzindu-mă ca o... The post ”Dacă vrei să schimbi lumea, schimbă educația” – Bunul doctor din Varșovia, de Elisabeth Gifford appeared first on Recenzii filme și cărți.

  Citește mai departe
 • Hervé Le Tellier, laureatul Premiului Goncourt ediția 2020, deschide cea de-a X-a ediție a FILTM 3

  La finalul acestei luni debutează cea de-a X-a ediție a Festivalului Internațional de Literatură de la Timișoara (FILTM), cel mai important eveniment literar din Vestul țării. O nouă ediție pe care organizatorii s-au ambiționat să o pregătească în format fizic, cu participarea unui număr limitat de persoane în public și... The post Hervé Le Tellier, laureatul Premiului Goncourt ediția 2020, deschide cea de-a X-a ediție a FILTM appeared first on Recenzii filme și cărți.

  Citește mai departe
 • Un film remarcabil, filmat dintr-un singur cadru lung, despre șefii bucătari: Boiling Point (2021) 4

  Boiling Point (2021) Regia: Philip Barantini Distribuția: Stephen Graham, Jason Flemyng, Hannah Walters, Ray Panthaki ‘Boiling Point’, al doilea film al regizorului englez Philip Barantini va fi, cred eu, una dintre senzațiile anului cinematografic 2021. A fost prezentat până acum doar în câteva festivaluri și se va întâlni cu publicul... The post Un film remarcabil, filmat dintr-un singur cadru lung, despre șefii bucătari: Boiling Point (2021) appeared first on Recenzii filme și cărți.

  Citește mai departe
 • Un nou album istoric impecabil: „Geții lui Burebista și lumea lor”, de Radu Oltean 3

  „Geții lui Burebista și lumea lor”, de Radu Oltean Editura Humanitas, București, 2021 Într-un interviu pe care Radu Oltean ni l-a acordat în acest an, ilustratorul, scriitorul și pasionatul de istorie ne mărturisea: „Cea mai mare provocare: cum să fac istoria accesibilă și prietenoasă pentru oameni care în mod normal... The post Un nou album istoric impecabil: „Geții lui Burebista și lumea lor”, de Radu Oltean appeared first on Recenzii filme și cărți.

  Citește mai departe
 • Sfarsitul se apropie – Netflix lanseaza first look si teaser pentru La Casa de Papel Partea 5 Volumul 2 5

  SFÂRȘITUL SE APROPIE Volumul 2 are premiera pe 3 decembrie, pe Netflix „În ultimele ore, am pierdut niște oameni foarte importanți și nu voi mai lăsa pe nimeni să moară din pricina acestui jaf”, ne asigură El Profesor (Álvaro Morte). Tokyo (Úrsula Corberó) este moartă și inamicul, rănit, dar mai... The post Sfarsitul se apropie – Netflix lanseaza first look si teaser pentru La Casa de Papel Partea 5 Volumul 2 appeared first on Recenzii filme și cărți.

  Citește mai departe
 • Top 5 cărți despre dependență... 7

  Săptămâna aceasta vă propun o incursiune mai puțin comodă, în lumea tenebroasă a dependenței, în suburbiile lumii și minții. Textele sunt tulburătoare, dependența produce schimbări dramatice în viața intimă și socială a protagoniștilor, dar mai ales în organism. Am ales însă câteva volume în care există speranță și vindecare, semnate... The post Top 5 cărți despre dependență appeared first on Recenzii filme și cărți.

  Citește mai departe
 • Nou la Editura Humanitas. Fragment în avanpremieră din Suleika Jaouad, „Între două lumi. Amintiri dintr-o viață suspendată” 9

  Începând de ieri, 15 octombrie, extraordinara carte a jurnalistei americane Suleika Jaouad, Între două lumi. Amintiri dintr-o viață suspendată, este disponibilă în librăriile din toată țara, fiind publicată la Editura Humanitas. Vă prezentăm, în cele ce urmează, un fragment în avanpremieră. Despre carte: Considerat unul dintre cele mai bune volume... The post Nou la Editura Humanitas. Fragment în avanpremieră din Suleika Jaouad, „Între două lumi. Amintiri dintr-o viață suspendată” appeared first on Recenzii filme și cărți.

  Citește mai departe
 • „We’re Here a avut un impact gigantic asupra modului în care am crescut ca individ în această perioadă” (interviu cu actrița Eureka O’Hara) 7

  Serialul „Suntem aici”, nominalizat la Emmy, se întoarce cu al doilea sezon. Reginele drag Bob the Drag Queen, Eureka O’Hara și Shangela își continuă călătoria prin orașele mici din America și continuă să răspândească iubire și să creeze legături prin arta travestiului. Reginele recrutează locuitori din Spartanburg, SC, Temecula, CA, Del Rio,... The post „We’re Here a avut un impact gigantic asupra modului în care am crescut ca individ în această perioadă” (interviu cu actrița Eureka O’Hara) appeared first on Recenzii filme și cărți.

  Citește mai departe
 • La marginea pădurii tropicale: Clara Sola (2021)... 7

  Clara Sola (2021) Regia: Nathalie Álvarez Mesén Distribuția: Daniel Castañeda Rincón, Wendy Chinchilla Araya, Ana Julia Porras Espinoza Acțiunea filmului ‘Clara Sola’, a cărui premieră a avut loc la Cannes în iulie 2021, se petrece în Costa Rica, într-un sat din munți, aflat la marginea unei păduri tropicale a cărei... The post La marginea pădurii tropicale: Clara Sola (2021) appeared first on Recenzii filme și cărți.

  Citește mai departe
 • Bucate de azi cu iz din cuhnia d’odinioară: „Bucătăria Balkaniei”, de Aurora Nicolau și Horia Pană 11

  „Bucătăria Balkaniei”, de Aurora Nicolau și Horia Pană Editura Integral, București, 2016 Iată-mă-s în final în fața unuia dintre cele mai așteptate (de mine) volume – Bucătăria Balkaniei – o călătorie fascinantă, plină de autenticitate și eleganță în cuhniile din România de altădată. O carte precum o bijuterie care nu... The post Bucate de azi cu iz din cuhnia d’odinioară: „Bucătăria Balkaniei”, de Aurora Nicolau și Horia Pană appeared first on Recenzii filme și cărți.

  Citește mai departe
 • Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași – programul ediției a IX-a 12

  Programul Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași – FILIT 2021 a fost publicat. Invitați din țară și străinătate vor participa anul acesta, în perioada 20-24 octombrie, la cele aproape o sută de evenimente din cadrul festivalului. Ediția FILIT 2021 propune tipuri de evenimente deja consacrate, precum: Scriitori în Centru... The post Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași – programul ediției a IX-a appeared first on Recenzii filme și cărți.

  Citește mai departe
 • Frumos și întunecat: District Terminal (2021)... 22

  District Terminal (2021) – Mantagheye payani Regia: Ehsan Mirhosseini, Bardia Yadegari Distribuția: Sara Ajorloo, Farideh Azadi, Reza Bahrami ‘District Terminal’ (2021), co-producția iraniano-germană regizată de Ehsan Mirhosseini și Bardia Yadegari, este un film care cere atenție și concentrare din partea spectatorilor, dar care îi va recompensa pe cei care investesc... The post Frumos și întunecat: District Terminal (2021) appeared first on Recenzii filme și cărți.

  Citește mai departe
 • Cartea fundamentală a filosofiei moderne: Michel de Montaigne – „Eseuri. Cartea Întâi” 13

  „Eseuri. Cartea Întâi”, de Michel de Montaigne Editura Humanitas, București, 2020 Traducere: Vlad Russo După luni întregi de citit și recitit pagini, de notat și studiat, cu o întârziere mare, dar pe care nu încerc să mi-o scuz (căci a fost făcută tocmai din dorința de a pătrunde cu adevărat... The post Cartea fundamentală a filosofiei moderne: Michel de Montaigne – „Eseuri. Cartea Întâi” appeared first on Recenzii filme și cărți.

  Citește mai departe

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Articole Promovate