Protejează inima, scad glicemia elimină kg in plus

  • Postat în Life
  • la 05-07-2023 07:51
  • de Tezuka -
  • 192 vizualizări

Par niște frunze banale dar au nenumărate beneficii pentru sănătate.

Este vorba despre frunze de dafin.

Renumite încă din antichitate, folosite des in bucătărie pentru prepararea mâncărurilor frunzele de dafin au proprietăți nebănuite.

Ceaiul din frunze de dafin are numeroase beneficii


Beneficiile consumului de Frunze de dafin sub formă de ceai sau adaugat in mancare :

- sunt foarte eficiente in lupta cu răceala , gripa și infecțiile respiratorii

- au efect expectorant , curăță eficient gâtul inflamat

- îmbunătățeșc sistemul digestiv

- ameliorează sindromul colonului iritabil

- întărește sistemul imunitar

- ajută in perioada ciclului menstrual

- protejează inima

- te ajută să dormi mai bine

- reduce inflamațiile din organism

- scade colesterolul rau LDL

- reglează glicemia

- tratează infecțiile la nivelul rinichilor, elimina pietrele de la rinichi

- te ajută să te calmezi și sa te relaxezi

- întărește rădăcina firului de păr

- elimina mătreața

- te ajută să slăbești

- elimină acneea și punctele negre de te față

- foarte bun pentru tratarea durerilor de cap , a migrenei

- pentru că elimină durerile din corp este foarte util in tratarea artritei, reumatismului si a entorsei

- elimina paraziții din intestiene

- te scapă de sforăit


Inca din antichitate frunzele de dafin ae aprindeau si se lăsau sa fumege într-o oală pentru a elimina energiile negative din casă.

Datorită mirosului schimbă atmosfera din casă.


Frunzele de dafin sunt bogate in vitamine și minerale.

Conțin magneziu, calciu, mangan si fier.


Cum se prepară?

Într-o oală se pune aprox 200 ml de apa in care se pun 3 frunze de dafin . Se pune la foc mia și se fierbe aproximativ 10 minute.

Se ia de pe foc si se acoperă cu un capac până se răcește puțin.

Apoi se strecoară și se toarnă într-o cană.

Se adaugă o felie de lămâie ? și o linguriță de miere ? și se amestecă.


Apoi se savureaza preparatul / ceaiul din frunze de dafin.


Se poate consuma cu 1 cană pe zi.


Rețeta video o puteți vedea aici ?




Despre ZTB.ro

ZTB.ro este un agregator românesc de bloguri care colectează și afișează articole din diverse domenii, oferind vizibilitate bloggerilor și o platformă centralizată pentru cititori. Articolele sunt preluate prin feed-uri RSS/Atom și direcționează traficul către blogurile originale.

Articole recente