Psihologul te ajută să rămâi sănătos.

  • Postat în Life
  • la 16-12-2022 17:21
  • 250 vizualizări
Psihologul te ajută să rămâi sănătos.
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Ziarul lui Ipu

Psihologul te ajută să rămâi sănătos.

În mentalitatea colectivă cel care apelează la serviciile unui psiholog sunt „bolnavi cu capul” au o boala rușinoasă. Este o concepție dăunătoare și din cauza acesteia multe persoane care au nevoie de ajutorul unui psiholog îl ocolesc.

Chiar dacă am avut de înfruntat de multe ori această concepție păguboasă totuși de câte ori am avut nevoie am apelat la ajutorul unui psiholog. (Multă lume confundă psihologul cu psihiatrul; primul caută și găsește cauzele fizice ale unei boli, iar cel de-al doilea te ajută cu cuvintele să te faci bine)

De curând am avut nevoie să merg la un psiholog. Am găsit un cabinet bun de psihoterapie Bucuresti cel al domnului Daniel Ivan. M-am dus cu încredere la terapie la el iar rezultatele au fost extraordinare.

M-am simțit extraordinar. Și viața este cu suișuri și coborâșuri dar atunci când apelezi la un ajutor de specialitate, cu toată încrederea. Daniel Ivan este un psihoterapeut AUTONOM, psiholog, cu 8 ani de experiența în lucrul cu pacienții. Am apelat la ajutorul lui și am fost foarte mulțumit.

Pentru un profan căruia a trebuit să îi explic ce am căutat la psiholog am făcut o comparație forțată între un medic chirurg și psiholog. Fiecare operează pe partea lui organul bolnav, unul cu vorbe, celălalt cu bisturiul și până la urmă obțin același rezultat; ameliorarea stării pacientului, supraviețuirea acestuia.

Psihologul te ajută să rămâi sănătos.

Înainte de a ajunge la cabinetul terapeutului ne întrebăm ce să căutăm noi la el. De multe ori doar împinși de la spate îi deschidem ușa cabinetului. Cat este de necesara prezenta psihoterapeutului in viața noastră? Câți dintre noi înțeleg acest lucru? Este cam greu de specificat pentru că fiecare dintre noi are problemele sale pe care încearcă să le rezolve singur. Cei care ajung la psiholog, conștienți de necesitatea activității și conlucrării cu acesta pentru a rezolva problemele sunt destul de puțini.

Aș vrea să povestesc cum a ajuns un prieten de-al meu, băiat cuminte în adolescență și chiar în tinerețe. După terminarea scolii am plecat sa lucram împreună. totuși el devenea tot mai stresat și a început să bea foarte mult, Din băiatul liniștit pe care îl știam a devenit unul agresiv și care consuma cantități mari de alcool. Această schimbare s-a petrecut în circa 1 an de la data când am început să lucrăm. Pentru că nu mai accepta autoritatea părinților am încercat să discut cu el prietenește, frățește. Nu am aflat ce avea dar l-am convins sa meargă la dezalcoolizare.

A venit acasă, cu totul schimbat. Calm liniștit și cooperant.

În același an i-a murit soția cu care era căsătorit dinainte de armată. Aceasta a declanșat o nouă abordare, o nouă refugiere în alcool. Ce să mai lungesc, după o nouă dezintoxicare am reușit să îl fac să meargă la un psiholog. Devenise o fantomă și puteai să faci ce vrei din el. Cert este că după circa o jumătate de an a dat primele semne de revenire. A devenit din nou comunicativ, a început din nou serviciul

Dacă vreți o consultație la Daniel Ivan folosiți link-ul

danielivan.ro