Recenzie – How to Be Smart with your Money – Duncan Bannatyne

  • Postat în Profesional
  • la 26-06-2017 13:34
  • 708 vizualizări

A doua recenzie scrisă de un cititor al blogului. Mulţumiri lui Alexandru Buleu.

Intr-o lume in care economia este intr-o continua agitatie, cartea Cum sa fii destept cu banii tai, scrisa de Duncan Bannatyne, vine cu idei controversate despre cat de important este sa fii in controlul finantelor proprii. 

Desi este o carte scrisa pentru britanici, in care sunt aplicate taxe si procente specifice, nu este despre britanici.

Ideile ilustrate se potrivesc oricarei economii.

Cea mai importanta idee prezenta in carte este aceea de afla cat valorezi. Cartea te invata cum sa iti calculezi valorea neta in functie de ce detii si cum sa iti sporesti aceasta valoare pentru a crea o avere care sa te ajute la pensie.

Este o carte scrisa pentru toate varstele, insusi autorul reusind sa faca avere dupa varsta de 30 de ani. Aceasta carte te ajuta sa identifici telurile si aspiratiile intr-adevar importante pentru tine, si te invata cum sa le materializezi.

Un plan financiar pe un termen lung si care sa contribuie la pensia ta, este un subiect important care trebuie sa fie abordat.

Cartea este impartita in capitole care reliefeaza evolutia unei averi personale.

Astfel incepem cu Teoria banilor (ce sunt banii, nu mai visa, fa-ti un buget si economiseste), Cum sa obtinem mai multi bani (cum sa ne marim salariul si cum sa cream bogatie), Cum sa cheltuim banii (care este valoarea adevarata a lucrurilor materiale, cum sa ne limitam cheltuielile si cum putem plati), Cum sa ne imprumutam (credit bun vs. credit prost si cum sa tratam ideea unui credit), Cum sa economisim si Investim (de ce este bine sa economisim, cum sa economisim, sa dezvoltam o strategie si sa o tinem sub control, despre proprietati ca investitii, actiuni listate la bursa si cel mai important: pensia) terminand cu ultimul capitol Propriul plan financiar.

Fiecare capitol se termina cu un check-list ilustrand cele mai importante afirmatii.

In afara ideii de a afla cat valorezi, pe mine m-a surprins in mod placut modalitatea in care aceasta carte te face sa te gandesti la ce ai de castigat tu si la ce au de castigat cei cu care negociezi.

Consider ca este o carte destul de interesanta pentru biblioteca ta financiara.

Cartea o poti gasi usor pe:

book express in limba engleza

Succes la citit!