Sa deschizi un restaurant reprezinta o mare responsabilitate, fiindca aici au loc cereri in casatorie, aniversari, nunti, botezuri si intalniri de afaceri. Cu mancarea arsa sau aducerea comenzii peste 10 ore, poti compromite totul si nu este vinovat cel care ti-a ales locatia investind incredere in afacerea ta. Sa nu crezi ca poti coace painea (frumos ar fi sa faci si paine de casa) sau pulpele de pui cu legume la tava, folosind aragazul, ci ai nevoie de cuptoare gastronomie!
Si ca sa te asortezi cu toamna, gandeste-te si la merele coapte cu zahar si scortisoara si la gutuile parfumate sau dovleacul dulce la cuptor. O placinta cu branza merge cu o cana de must de struguri sau de mere ori cu un pahar de vin proaspat.
Mancarea trebuie facuta repede-repede si sa fie foarte buna, de aceea nu se poate restaurant decent fara grill profesional. Bucatarii priceputi care fac mancare cu suflet si ospatari amabili completeaza recuzita, asortandu-se perfect la un cuptor profesional de ultima generatie.
Si cate nu se pot prepara cu aceste utilaje de bucatarie! Ficatei la tava in sos de vin, legume la tava, pulpe de rata la cuptor, servite cu dulceata de afine sau gutui, cartofi taranesti, ciupercute umplute.
Meniul trebuie sa aiba acoperire, adica sa ai intotdeauna cuptoare de rezerva si specializate,
cuptoare pentru patiserie si niciodata sa nu spui:”Nu putem sa va facem pulpe de rata la cuptor fiindca toate cuptoarele sunt ocupate! Va rog sa alegeti altceva! Nici placinta cu mere nu coacem in acest moment. Sunt anumite zile in care avem in meniu aceste preparate.”
Pastreaza toate ingredientele, in special cele perisabile in dulap frigorific inox si cumpara carne, legume si fructe si lactate proaspete!
Gateste ca si cum ai gati pentru tine si pentru cei dragi, fiindca oaspetii vin cu inima deschisa la masa ta si platesc cinstit!