- 500 g cartofi fara coaja
- sare
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri apa
- 125 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- Pentru umplutura:
- 2 morcovi
- 1 legatura ceapa verde
- 1/2 ardei gras rosu
- 1 dovlecel mic
- 1 legatura patrunjel
- 1 lingura ulei
- sare
- un varf de lingurita piper
- Pentru uns rulada:
- 1 lingura ulei
- susan
Preparare:
Pui cartofii la fiert, in apa cu sare. Dupa ce au fiert, scurgi
apa, ii pasezi sii ii lasi sa se racoreasca macar 10 minute…
Intre timp, ceapa verde, dovlecelul si ardeiul le toci cubulete
mici, iar morcovii ii dai pe razatoarea mica si calesti legumele
intr-o lingura de ulei.
Adaugi sare si piper dupa gust, apoi adaugi 1/4 pahar de apa si
lasi sa fiarba la foc mic pana scade apa si se inmoaie legumele.
Inainte de a lua legumele de pe foc, adaugi patrunjelul tocat. Lasi
legumele sa se raceasca.
Adaugi 2 linguri de apa, 2 linguri de ulei si faina cernuta cu
praful de copt peste cartofii pisati si amesteci pana obtii un
aluat omogen.
Intinzi aluatul pe o hartie de copt, presarata cu faina si adaugi
umplutura. Rulezi rulada cu ajutorul hartiei de copt, o ungi cu
ulei si presari susanul.
Transferi rulada intr-o tava si o introduci in cuptorul
preincalzit, la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute.
Scoti rulada din cuptor si o lasi sa se raceasca complet inainte de
a o felia.