Schimbarea mentalității pentru succesul în afaceri discutată la Conferința de Dezvoltare și Performanță pentru Antreprenori (CDPA), din 5 Octombrie, la Craiova

Un studiu recent din UK vorbeste de faptul ca 77% dintre companii trec printr-o criza de leadership iar 56% dintre ele nu se simt pregatite sa faca fata provocarilor din aceasta zona de a conduce. In ce situatie e Romania? Ochiometric, nu stam mai bine.

Parte din leadership este despre a înțelege cu claritate trecutul – de exemplu, cum deciziile anterioare au influențat strategia de producție curentă a companiei noastre.

Este, de asemenea, despre a evalua informațiile actuale – cum fluctuațiile recente ale pieței influențează cererea pentru produsele noastre. Și este despre a anticipa unde ne vor duce deciziile de mâine – poate că avem în vedere o nouă piață sau o inovație în producție.

Dar la baza tuturor acestor decizii stau relațiile noastre profesionale.

Luăm ca exemplu dorința noastră de a ne extinde pe piețele externe. Pentru a realiza acest lucru, nu este suficient să avem un produs de calitate sau un plan de marke...