Știm cu toții că fructele și legumele sunt o parte importantă a dietelor noastre și că ar trebui să le consumăm în fiecare zi. Fructe si legume spalate presupun cateva reguli simple.
Insă, producătorii folosesc pesticidele pentru a ucide și controla dăunătorii agricoli care reprezintă o amenințare pentru culturi și animale.
Solul sau apa în care sunt cultivate fructele și legumele pot conține bacterii dăunătoare. De aceea este important să vă spălați produsele în mod corect. Contaminarea poate apărea și după recoltarea produselor, atunci când sunt depozitate sau preparate. Consumul de produse contaminate poate duce la intoxicații alimentare și alte boli de origine alimentară.
Iată câteva sfaturi pentru a elimina bacteriile dăunătoare:
1.Spălați-vă mâinile timp de aproximativ 20 – 30 secunde cu apă caldă și săpun. Spălați-vă mâinile înainte și după ce ați atins orice produs.
2.Curățați bine toate fructele și legumele sub apă curentă rece, înainte de a le consuma, pregăti sau tăia. Nu folosiți niciodată săpun sau detergent. Puteti folosi un ozonator pentru fructe si legume sau adăuga doar două picaturi de Synergy O2 în apa de spălat.
3.Pentru fructele precum merele, perele și piersicile pe care le curățați de coaja înainte de a le mânca sau de a le folosi în rețete, asigurați-vă că le clătiți mai întâi. Acest lucru vă va ajuta să evitați să aduceți bacterii pe cuțitul pe care îl utilizați pentru a le tăia.
4.Folosiți un prosop de hârtie sau o cârpă pentru a scăpa produsele de orice bacterie persistentă sau murdărie după ce le-ați spălat.
Dacă aveți suficient timp, puteți merge mai departe cu acești pași ca sa beneficiați de fructe si legume spalate corect
Investiți într-o pensulă pentru curatat. O puteți folosi pentru produse cum ar fi castraveții, pentru a le freca suprafața și a îndepărta microbii (molecule mici, cum ar fi bacterii și paraziți). Asigurați-vă că peria este curată.
Asigurați-vă că vă spălați blaturile și ustensilele. După ce ați spălat sau curățat produsele, înainte de a le tăia, curățați zona în care lucrați, pentru a preveni răspândirea potențială a bacteriilor din produsele brute.
Pulverizați produsele mai fragile cu apa si 2 picaturi de SynergyO2. Alimentele precum zmeura au tendința de a se destrăma dacă sunt așezate sub apă curentă, deci este important să le pulverizați cu apă pentru a le curăța.
Fructe si legume spalate
Înmuiați anumite produse în apă timp de câteva minute. Unele alimente precum broccoli și conopida au zone mai dificile de atins și de curățat odată. Înmuiați-le în apă rece și curată.
Există excepții de la aceste reguli?
Unii ar putea crede că fructele și legumele organice cumpărate de pe piețele fermierilor locali nu trebuie spălate. Eticheta alimentelor ecologice nu se traduce prin „fără contaminanți”. În timp ce produsele organice sunt cultivate în proporție de 95% fără substanțe chimice sintetice și îngrășăminte, contaminarea se poate întâmpla în continuare, în special în fructele și legumele fără o coaja exterioară dură.
Produsele cultivate organic trebuie să părăsească ferma pentru a ajunge la magazin sau la piață si probabil câteva mâini o să le atingă înainte de a le introduce dvs în frigider. Spălarea completă acasă va ajuta la garantarea produselor fără bacterii și pesticide.
Cu toate acestea, atunci când produsele precum spanacul în pungă, varza sau salata verde spun „prespălate” pe etichetă, este sigur să le mâncați sau să le gătiți fără să vă spălați din nou.
Faceți un obicei ca spălarea produselor să facă parte din regimul dvs zilnic. Doar așa veți profita de toate beneficiile nutritive pe care fructele și legumele le pot oferi. Fructe si legume spalate reguli. Fructe si legume spalate reguli. Fructe si legume spalate reguli. Fructe si legume spalate reguli.Fructe si legume spalate reguli.Fructe si legume spalate reguli.
Articolul Spălați corect fructele și legumele? apare prima dată în .