Bine v-am regăsit!
De această dată vă povestesc despre tarta cu mere pe
care noi am consumat-o destul de des în această toamnă, care încă
este bogată după atât de multe încercări.
Este simplă, se pregătește repede, se coace repede și se
mănâncă la fel de repede (după caz).
Sursă foto: Pinterest
Pentru tartă am folosit:
- 1 cană fulgi ovăz fini, pe care ori îi las întregi,
ori îi macin (după dispoziție și timp) SAU 1 cană făină de
orez
- 2-3 căni mere rase (proaspete sau
decongelate)
- un pumn de stafide
- 1 linguriță pudră de scorțișoară (puteți adăuga și
alte condimente care vă plac și se combină bine cu
merele)
Amestec ingredientele cu o lingură din lemn, ung o tavă
rotundă (ca cea pentru tort) cu puțin ulei de cocos și așez
compoziția în ea, nivelând ușor cu lingura. Uneori, mai pudrez
deasupra puțină făină de cocos, formând patru inimioare pentru
dragii mei.
Las tarta să se coacă în cuptor cam 30 minute, dar
pentru că fiecare gospodină își cunoaște bine cuptorul, vă rog să
nu o uitați, ci să o mai cercetați, să nu se înfurie și să se facă
neagră de supărare.
Merele...sunt minuni ale naturii. Gustoase, colorate,
zemoase, vindecătoare și preferate de copii. Am avut binecuvântarea
ca în fiecare an să primim mere de la părinți și bunici, din
copacii copilăriei sau din unii plantați mai recent. Mere curate,
îngrijite cu atenție și lăsate să crească după bunul plac, așa cum
le-a fost dat. Fără baie de musafiri toxici nepoftiți.
Pentru că primim multe, pe unele le consumăm imediat,
iar pe altele le dau pe răzătoarea mică sau mare (nu are
importanță, doar pentru estetica din tartă/plăcintă) și le
congelez. Se păstrează bine așa și le folosesc la asemenea tarte
sau fac dulceață "la minut" cum s-ar zice. Cum? Le decongelez,
adaug stafide și o esență naturală de rom și fierb la foc mic
câteva minute. Sau, simplu, că simplu e cel mai sănătos, le fierb
în sucul propriu câteva minute și dulceața rezultată o folosesc
clătite și alte combinații dulci nesofisticate.
Voi ce bunătăți cu mere pregătiți?