Sterian David Bruckman Shekelsteinberg – Incorect politic
Top 5 motive pentru ca România
să primească minimum 100.000 de refugiați afgani
Dragi conaționali față de care nu am niciun interes ascuns,
România este pe cale să decidă cum va gestiona, alături de comunitatea internațională și partenerii ei strategici, criza refugiaților afgani. Avem în față o criză umanitară la care trebuie să răspundem în concordanță cu tratatele internaționale și cu drepturile omului. Discursurile xenofobe au răsărit ca ciupercile după ploaie în contextul în care președintele Klaus Iohannis a convocat CSAT-ul pentru a aproba primirea imigranților afgani, cu familiile lor, cu copiii lor, acești porumbei inocenți ai păcii care caută o viața mai bună.
De aceea vă prezint top 5 motive pentru România să primească refugiați afgani, pe care le puteți folosi și voi în conversații cu naționaliști extremiști, antisemiți, rasiști și xenofobi.
Top 5 motive pentru ca România să primească minimum 100.000 de refugiați afgani
în ordine descrescătoare:
- Valorile Europene
- Valorile Democratice
- Migrația este un drept al omului confrom rezoluției ONU.
- Morala creștină ne îndeamnă să iubim aproapele și să-l hrănim
- A respinge imigranții înseamnă nazism, care va duce la un nou holocaust
Cele cinci motive dezvoltate:
5. Valorile Europene
Valorile Europene pe care ne-am angajat să le respectam odată cu aderarea la Uniunea Europeană includ solidaritatea, diversitatea, egalitatea și statul de drept. A fi solidar înseamnă a primi refugiați afgani, care contribuie la diversitatea etnică și culinară a unei țări și care prezintă noi oportunități de a demonstra că prețuim egalitatea prin programe de ajutorare finanțate de stat. Să tinem cont de faptul că și România a contribuit la situația dezastruasă din Afganistan, prin soldații pe care i-a trimis acolo, așadar avem obligația morală de a repara greșeala făcută. Singurul mod prin care putem să facem asta este prin educarea imigranților afgani în spiritul egalității.
4. Valorile Democratice
Valorile democratice ne învață importanța respectării drepturilor omului, demnității umane și libertății de circulație. Ar fi anti-democratic din partea noastră să închidem granițele și să-i lăsăm pe copiii afgani să moară de foame. Felul cum societatea contemporană este construită, bazată pe toleranță, nondiscriminare și valori democratice, ne obligă să primim imigranți, ne dictează asta de la cel mai înalt nivel, este o datorie morală a fiecăruia dintre noi care prețuim democrația. Asta înseamnă o țară ca afară, civilizată.
3. Migrația este un drept al omului confrom rezoluției ONU.
Așa cum arată Pactul ONU pentru Imigrație, acest fenomen a ajuns să fie considerat un drept fundamental al omului, inviolabil. Europa nu este Rusia lui Putin, Europa nu este China lui Xi Ping și cu siguranță Europa nu este Germania lui Hitler, deci în cel mai curat spirit umanist haidem să respectăm drepturile oamenilor din Afganistan, a căror singură vină este că s-au născut în deșert, departe de civilizație. Cu toate acestea, și ei merită respect. Și ei merită prețuire. Și ei merită drepturi, merită să iubească pe cine vor și merită o viață mai bună pe bătrânul continent.
2. Morala creștină ne îndeamnă să iubim aproapele și să-l hrănim
Într-o țară creștină în proporție de peste 90%, nici nu trebuie să explic acest argument, doar să subilinez importanța carității creștine, a iubirii aproapelui și a întoarcerii celuilalt obraz. Fiți blânzi ca porumbeii și acceptați imigranții afgani, ei vor ajunge medici, doctori, astronauți și fizicieni a căror contribuție va face cinste României Civilizate. A-i respinge pe imigranți înseamnă a fi anticreștin.
Marcu 12:21: ‘Să* iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.’ Nu este altă poruncă mai mare decât acestea.”
Matei 25:35-40 – Căci Mi-a fost foame şi Mi-aţi dat să mănânc, Mi-a fost sete şi Mi-aţi dat să beau, am fost străin şi M-aţi primit între voi, 36 am fost gol şi M-aţi îmbrăcat, am fost bolnav şi M-aţi vizitat, am fost în închisoare şi aţi venit pe la Mine.
Principalul motiv:
- A respinge imigranții înseamnă nazism, care va duce la un nou holocaust
Ce ne învață istoria? Ultima dată când în Europa s-a dezvoltat un puternic curent de discriminare pe criterii etnice a fost perioada nazistă în care au fost uciși sistematic șase milioane de jidani nevinovați, eveniment denumit Holocaust. De atunci s-a elaborat Codul de la Nurnberg și au apărut organisme internaționale pentru drepturile omului, ca să ne asigurăm că genocidul holocaustic nu se va mai repeta niciodată.
Păcatele noastre făcute în timpul războiului alături de Germania Nazistă pot fi spălate dacă acceptăm minimum 100.000 de refugiați afgani și ne asigurăm că toleranța rămâne virtutea noastră principală.
Fac un apel la umanitatea voastră, a fiecăruia dintre voi, la trăsăturile care vă fac oameni, la toleranță, bunăvoință și altruism.
Acești oameni au nevoie de ajutorul nostru și noi avem de ales: Vom fi ca Iisus Hristos, ajutându-i să se integreze, spălându-le picioarele? Sau vom pregăti cuptoare și camere de gazare, ca Adolf Hitler?
Sterian David Bruckman Shekelsteinberg, jurnalist și negustor.