Hello hello! Ce faceți, fetelor? Azi am revenit cu un nou articol în care vreau să vă povestesc un pic despre experiența mea în cadrul primului make-up camp la care am participat vreodată: Transilvania Make-up Camp.
Mai exact, prin octombrie am primit o invitație la acest make-up camp de la make-up artistul internațional Iana Willkofer, organizatoarea evenimentului
Acesta urma să aibă loc la Gilău, timp de 3 zile, și să cuprindă o mulțime de workshop-uri, demonstrații, dar și photoshooting-uri, practică pe modele și petreceri tematice. Iar toți participanții urmau să primească și o diplomă de participare.
Eu am participat doar în prima zi, în 14 noiembrie, și am avut ocazia să asist la 3 demonstrații de make-up, toate pe tematica ”Twisted Fairytales” – fantasy make-up. Vă dați seama că am fost foarte entuziasmată și abia așteptam să văd despre ce e vorba, să cunosc alți oameni pasionați de make-up și să aflu mai multe despre machiajul fantasy.
Cele 3 personaje machiate de Iana au fost prințul din pădurea adormită, Rapunzel și Albă ca Zăpada. Dar să nu vă gândiți că au fost machiate în stilul clasic beauty – ba din contră, toate look-urile au fost cu un twist – Iana a ales să facă o reinterpretare a imaginii tradiționale ale acestor personaje.
Prințul din pădurea adormită a avut un machiaj foarte glam, cu mult roz și glitter – însă fără să cadă în extrema de drag queen, ci cu mult bun gust și în armonie cu trăsăturile modelului.
Rapunzel a fost o apariție exotică, iar Iana i-a scos foarte fain în evidență culoarea pielii prin folosirea unor nuanțe calde de roșu și auriu, în contrast cu rochia verde crud pe care o purta. Iar pentru un plus de strălucire, a aplicat câteva accesorii aurii în jurul ochilor.
Iar ultimul personaj, Albă ca Zăpada, a fost dus într-o extremă dark – half good, half bad. Look-ul angelic inițial s-a transformat într-unul rock, evil & cool – deci vă dați seama că a fost look-ul meu preferat dintre toate cele 3
Badass Snow White era îmbrăcată în alb din cap până în picioare, însă i s-a aplicat un smokey eye negru intens la un ochi și un ruj roșu intens. De asemenea, accesoriul cu perle aplicat pe o jumătate a feței a fost foarte de efect.
Mi se pare că toate personajele au fost super bine puse în valoare de către modele, care au fost bine alese. Și s-a lucrat foarte mult și pe partea de outfit-uri, decoruri și costumație, m-a impresionat atenția la detalii.
Iar stilul Ianei de a executa machiajul fantasy mi s-a părut fascinant. La un moment dat a întrebat-o cineva din public dacă există reguli în machiajul fantasy, sau de la ce ar trebui să pornim atunci când vrem să facem un astfel de machiaj. Iar răspunsul ei a fost fix pe sufletul meu: nu există așa ceva, lucrezi după inspirația de moment, lași creativitatea și imaginația să te ghideze.
Dacă ar exista o singură regulă, aceasta ar fi să te îndepărtezi cât mai mult de machiajul de tip beauty – în cel fantasy nu mai e vorba strict despre scoaterea în evidență a trăsăturilor naturale ale modelului, ci despre crearea unei povești, prin transformarea modelului într-un personaj diferit.
Ce pot să zic, mi-a plăcut mult experiența de a vedea un artist în mediul lui, jucându-se cu diverse culori, farduri, pensule, accesorii, pentru a-și transpune viziunea în realitate. Și nu pot decât să apreciez munca depusă și talentul unui astfel de artist.
Eu nu prea am exersat cu machiajul fantasy până acum, am mai avut mici încercări, dar nu am exagerat foarte mult. Dar pot să vă zic că am plecat plină de inspirație și energie de la Transilvania Make-up Camp, cu dorința de a-mi depăși limitele și de a ieși din zona de confort în ceea ce privește machiajul.
Am și primit o mulțime de bunătăți de la partenerii evenimentului, ca să ne ajute în procesul creativ (pigmenți, pensule, gene false și nu numai). În poza de mai sus apar doar o parte dintre ele, am mai primit și alte sample-uri și testere.
Mulțumim frumos Cupio, Paese, Forever Lash, Magazinul de Make-up, Beauty One, Klepach Pro!
(P.S. Trebuie să fiu sinceră cu voi: pe mine mă depășește puțin aplicarea genelor false Teoretic e foarte ușor, din ce am văzut din tutorialele de pe YouTube. Mi-am cumpărat și un adeziv de gene de la KISS Make-up, și am încercat atât cu cele individuale, cât și cu cele de tip bandă.
Dar cu siguranță am nevoie de cât mai multă practică, pentru că momentan mă simt super neîndemânatică Deci dacă aveți orice fel de recomandări sau tips & tricks pentru aplicarea lor, please let me know!)
No bun. Ca o concluzie, aș vrea să vă spun cu ce am rămas eu după Transilvania Make-up Camp:
1. Machiajul fantasy presupune o doză serioasă de creativitate, inspirație și ingeniozitate. Trebuie să fii dispus să depășești niște bariere, să încalci reguli și să gândești ”outside of the box”. Rujul poate fi folosit și pe pleoape, iluminatorul se poate aplica pe toată suprafața tenului, sprâncenele pot fi conturate cu fard albastru… sky is the limit!
2. Arta este subiectivă. Ce e important este ca ție, ca artist, să îți placă rezultatul muncii tale – mai ales în ceea ce privește machiajul fantasy. Dacă nu îți place, refă-l până ești mulțumit. Dacă îți place la nebunie, nu lăsa părerea altora să te influențeze, ci amintește-ți că fiecare dintre noi are o altă viziune asupra aceluiași lucru.
3. Chiar dacă nu respectăm regulile machiajului beauty în machiajul fantasy, simțul estetic ne spune totuși că există niște factori ce vor influența rezultatul final. Să spunem, de exemplu, că vrei să spui o poveste prin machiajul ochilor și să pui accentul pe acea parte a feței. Pentru asta ai nevoie de un ten curat și îngrijit – vei alege totuși un fond de ten în culoarea potrivită modelului, vei folosi un produs potrivit tipului său de ten, vei corecta micile imperfecțiuni și petele, vei contura tenul conform formei feței modelului. Nu de alta, dar nu ai vrea să distragi atenția de la zona ochilor (pe care tu vrei să o evidențiezi) printr-un aspect inestetic al tenului. Iar acesta e doar un exemplu.
4. Iar apropo de machiajul tenului, Iana ne-a spus un adevăr dur, pe care îl știam deja, dar l-am ignorat multă vreme (pentru că e mai ușor să alegi calea ușoară, of course). Ca make-up artist, trebuie să înveți să lucrezi curat – să aplici machiajul ochilor după ce ai tenul gata pregătit și machiat.
Știu că atunci când ai de făcut un machiaj cu eyeliner, glitter, sau un smokey eye negru intens, e mult mai ușor să îl creezi pe tenul nemachiat, urmând ca apoi să cureți pielea și să revii cu aplicarea fondului de ten. Așa fac și eu de cele mai multe ori
Însă, într-adevăr, atunci când lucrezi pe un ten deja machiat ți-e mult mai ușor să vezi cum va arăta rezultatul final și să iei niște decizii legate de dozajul și intensitatea culorilor aplicate pe pleoape. Deci da… chiar dacă nu mă încadrez în categoria de make-up artiști, prin prisma activității mele de beauty blogger simt că ar fi cazul să mai încerc. Because you know, practice makes perfect!
Cam atât am avut de spus. Sper că v-a plăcut articolul și că am reușit să vă transmit un pic din vibe-ul de la eveniment, sau că v-am stârnit curiozitatea în ceea ce privește machiajul fantasy. Poate în curând mă voi putea lăuda și eu cu un astfel de machiaj pe blog, să vedem cât de inspirată voi fi în perioada următoare
Voi ați participat la vreun make-up camp până acum? Sau la vreun curs / workshop / masterclass de machiaj? V-ar tenta să o faceți în viitor?
Dacă vrei să afli prima când postez un nou articol sau video, nu uita să mă urmărești pe:
Facebook | Instagram | Pinterest | YouTube