• img
    • Articole
    • Vizualizări

    Raicu Elena

    Imi plac dulciurile dar si mai mult imi place sa le pregatesc, jongland intre retete clasice si nevoia de inovatie ("mostenita" prin filiera zodiacala - Varsator). Imi place sa citesc.. povesti, romane, biografii, orice de unde pot invata ceva nou. Imi place sa calaresc si visez sa am calutul meu intr-o zi. Sunt fan tenis (=Nadal). Am studiat istoria artei si mi-ar placea sa ma ocup de programe pentru copii intr-un muzeu de arta (am bifat deja experienta in cadrul unui voluntariat si ii duc dorul). Am un spirit analitic si sintetic. Imi place scartaitul zapezii sub ghete. Imi place mirosul proaspat al primaverii timpurii. Imi plac ploile de vara dupa zile indelungi de canicula. Imi plac fosnetul frunzelor cazute pe aleile parcurilor toamna. Imi place sa-i fac pe cei din jurul meu sa zambeasca. Ce nu-mi place? Momentele in care imi pun singura piedici.

    Profilul de blogger pe toateBlogurile

Articole postate de Raicu Elena

  • Tort cu cireşe şi mascarpone / Cherry-Mascarpone Cake 279

    Nu mă puteam întoarce după atâta vreme pe blog fără o reţetă de excepţie, cum este acest tort. Am combinat câteva elemente deja încercate cu unele noi, improvizate chiar, şi am obţinut în final un tort consistent, dar răcoritor, care poate fi pe placul oricui: ciocolată, fructe, cremă spumoasă. La mulţi ani, tati! (căci el a fost beneficiarul) TORT CU CIREŞE ŞI MASCARPONE 2 x blat

    Citește mai departe
  • Blat ciocolatos alb / White Chocolate Sponge Cake... 259

    Vă mai amintiţi blatul ciocolatos pe care l-am tot folosit la torturi? Pentru că am început să folosesc tot mai mult şi varianta albă, m-am gândit că ar fi bine să scriu reţeta într-un post separat, ca să o găsiţi mai uşor când aveţi nevoie. Mie îmi plac ambele versiuni şi un plus este că îţi lasă multă libertate de joacă cu aromele. O să revin curând şi cu o reţetă de tort cu acest blat. BLAT

    Citește mai departe
  • Fantezie cu Frezii Albe / White Freesias Fantasy... 283

    Acesta este al doilea tort pe care l-am pregătit de ziua mea, pentru petrecerea cu prietenii mei. Primul a fost pentru familie (va urma şi reţeta, sper, curând). Deşi foarte diferite, amândouă au avut în comun portocala roşie. Şi dacă primul a fost în mare parte creaţia mea, pentru acesta am urmat, aproape întru totul, reţeta de aici. Zic aproape întru totul, pentru că am făcut unele schimbări

    Citește mai departe
  • Desert marocan cu portocale roşii / Moroccan Blood Orange Dessert 283

    Mă mişc cam încet cu publicatul reţetelor pe blog şi vă cer iertare şi înţelegere. În schimb, reţetele s-au adunat şi-mi pare imposibil, cel puţin în ritmul asta haotic, să vi le prezint curând. Sezonul portocalelor roşii este pe sfârşite şi eu mai am atâtea idei de împărtăşit cu voi. Dacă vă fac cu ochiul, puteţi să le încercaţi cu portocale obişnuite sau să le puneţi la păstrare pentru

    Citește mai departe
  • Pierniczki Bark... 283

    Acesta este desertul perfect dacă vă place ciocolata, vreţi sau aveţi nevoie de un desert rapid şi aveţi în casă "resturi" dulci. Pentru un bark, tot ce trebuie să faceţi este să vă puneţi imaginaţia la contribuţie. Puteţi folosi diverse combinaţii de fructe uscate, nuci, bomboane, biscuiţi dulci sau săraţi, fulgi, arome şi sortimente de ciocolată. Este gata cât ai clipi din ochi şi arată

    Citește mai departe
  • Madlene cu portocale roşii, fistic şi cardamom / Blood Orange Madeleines with Pistachios and Cardamom 301

    O să încerc să fac o introducere mai scurtă decât data trecută. Aşa că vă voi spune doar că aceste madlene sunt obligatorii pentru un iubitor de madlene şi nu numai. Sunt moi şi aromate şi ce vi se va părea cel mai greu va fi să staţi departe de ele. Aluatul ajunge pentru 2-3 duzini, depinde de dimensiunea formelor. Voi mai face doar o observaţie, apoi vă las cu reţeta. În reţeta originală se

    Citește mai departe
  • Chec de februarie cu portocale roşii şi ulei de măsline / February Blood Orange Olive Oil Loaf 289

    În ultimii ani, luna februarie a devenit un fel de decembrie, în sensul că gătesc foarte mult, dar de data asta nu doar dulciuri. Îmi place să-mi răsfăţ prietenii cu un prânz delicios, ceea ce, din nefericire, nu se întâmplă pe cât de des mi-ar plăcea şi mai ales le-ar plăcea. Totuşi, o zi în preajma zilei mele de naştere este o dată sigură pentru această întâlnire. Pentru astfel de întâlniri,

    Citește mai departe
  • Prăjituri cu făină de castane şi topping de migdale, stafide şi miere / Chestnut Flour Cakes with Almond-Raisins-Honey Topping 287

    V-am promis încă o reţetă de prăjituri cu făină de castane. Inspirate de pe acelaşi blog ca şi prăjitura cu mirodenii, aceste prăjituri sunt de nota 10. Topping-ul cu unt le oferă un parfum deosebit, mai ales când sunt calde, iar făina de castane le dă o aromă şi o culoare tomnatică. Călduţe, trebuie să fie minunate (mâncasem deja destule dulciuri până au fost gata şi nu le-am putut încerca

    Citește mai departe
  • Prăjitură aromată cu făină şi miere de castane / Spiced Chestnut Flour and Honey Cake 297

    De la reţete de Crăciun trec la două reţete mai degrabă tomnatice, datorită ingredientului de bază: făina de castane. Dacă aveţi de unde să luaţi această făină, vă recomand din tot sufletul să o folosiţi. Este într-adevăr cam scumpă, dar oferă prăjiturilor o aromă deosebită. Dacă nu vă e la îndemână, folosiţi făină de grâu. Prima reţetă este o prăjitură simplu de făcut: mixăm ingredientele,

    Citește mai departe
  • Pandorini... 292

    Sărbătorile au rămas în urmă... din păcate... dar nu şi dorinţa mea de a face prăjituri tradiţionale de Crăciun. Am găsit atâtea reţete interesante, care s-au dovedit imposibil de făcut în cele câteva zile dinaintea şi din timpul sărbătorilor de iarnă, că m-am gândit că nu ar fi o idee rea să le încerc în timpul anului, până la Crăciunul viitor (care este la 342 zile depărtare). Aşa voi avea,

    Citește mai departe
  • Christstollen... 299

    Cele mai mari emoţii legate de prăjiturile pentru sărbători le-am avut pentru Christstollen, cozonacul german (originar din Dresda, unde există şi un festival anual) cu stafide, fructe confiate, migdale şi, în unele variante, marţipan. Dar sunt foarte foarte mulţumită de rezultat. Am urmat o reţetă de pe un site german şi am obţinut un stollen care aproape nu se deosebeşte de cel original, pe

    Citește mai departe
  • Pierniczki... 290

    Iar aici aveţi reţeta promisă pentru pierniczcki, turta dulce poloneză sub formă de fursecuri, din care am făcut şi ornamente pentru brăduţ şi nişte brăduţi “ninşi”. Cu puţină imaginaţie, Crăciunul miroase a turtă dulce! PIERNICZKI 200 g miere 150 g zahăr brun (muscavado) 110 g unt rece 2 ouă 1 ½ linguriţă praf de copt 550 g făină 2 linguri mirodenii Pentru amestecul de mirodenii:

    Citește mai departe
  • Piernik... 290

    Anul trecut am descoperit Polonia în multe feluri. Încă mai am multe de învăţat despre această ţară minunată, dar din punct de vedere gastronomic, încet încet fac progrese importante. Nu am reuşit să fac prăjitura lor tradiţională de Crăciun, un fel de plăcintă cu mac – makowiec – ,dar am făcut în schimb turtă dulce, în două variante: fursecuri (pierniczcki) şi prăjitură (piernik). Compoziţia

    Citește mai departe