Articole postate de ioana m

  • Gogosi... 319

    De ziua nationala, am sarbatorit cu aceste gogosi! Mancare romaneasca, la francezi acasa. Daca tot am avut repartizat blogul Ceraselei in cadrul Provocarii Secrete a lunii noiembrie a carei gazda a fost chiar ea, am ales o reteta simpla, dar cu maaare trecere. N e c e s a r e :300ml lapte integral; 1 plic drojdie uscata; coaja rasa de la o lamaie; 2 lingurite esenta de vanilie;

    Citește mai departe
  • Muffins cu fructe de padure... 315

    Din Provocare Secreta, in Provocare Secreta... Cam asa s-au prezentat in ultimele luni postarile mele de pe blog. Sper sa nu fie cu suparare, insa am avut o ultima jumatate de an cam incarcata, cu schimbare de job, apoi de domiciliu, de aer, de oameni si de obiceiuri. O schimbare majora, care de fapt, a fost schimbarea tarii de trai! Incet ne adaptam cu mic si cu mare, suntem pusi in fata unor situatii noi, care ne imping limitele si, care sper eu, ne vor aduce in fata cu noi "eu", mai maturi, mai puternici, mai buni. Pana una alta, nu am vrut sa sar peste prea multe luni e Provocarea Sectreta, ci am dorit sa particip in luna august, musai-mu

    Citește mai departe
  • Negresa... 340

    Sau brownie, cum i se zice la mama ei acasa... Cu aroma ei puternica de ciocolata, a fost alegerea mea luna aceasta de mai la Provocarea Secreta, gazduita de Claudia. Mi-a fost din nou repartizat blogul Getei, pe care l-am primit cu bucurie, pentru ca stiam ce retete minunate ma asteapta. De data aceasta am ales negresele, pentru ca mi s-a parut un desert usor, asa ca la debut de vara. Am adaptat putin reteta, ca sa fie cat mai apropiata de surata ei americana.

    Citește mai departe
  • Pancakes cu urda... 333

    Cand am ales aceste pancakes-uri pentru Provocarea Secreta a lunii aprilie 2015, am facut-o cu toata responsabilitatea. Stiam ca Ama, al carei blog mi-a fost repartizat de catre Stefania, este o excelenta gospodina, dar si mamica. Tocmai pentru ca scopul unei mame este acela de a-si ferici puii, iar cel al unei mame moderne este de a-i hrani sanatos, mi-am indreptat atentia nu spre retete complicate, ci spre aceste simple, dar de efect pancakes. Astfel am imbinat utilul cu placutul (pentru a cata oara??

    Citește mai departe
  • Bruschete cu rosii uscate... 346

    In sfarsit se poate sta afara! A venit primavara, totul e inflorit - atat la propriu, cat si la figurat - e cald, soare si in sfarsit nu mai trebuie sa ne blindam cu noua cojoace ca sa putem sta afara!!! In asa zi, ce altceva mai bun am avut de facut decat sa ies in curte, sa ma joc cu copiii? Cum intr-o asa zi ma puteam eu inchide in bucatarie? Ei bine, ca sa impac si dorinta de aer liber, dar si stomacurile noastre, care stiam ca la un moment dat se vor revolta, am gasit solutia simpla, rapida si pe placul nostru: bruschetele! Nu stiu cum se face, dar bucataria italiana are marea calitate de a scoate orice gospodina d

    Citește mai departe
  • Napolitana cu crema de rahat... 344

    Un desert simplu si usor, care poate deveni "de post" doar inlocuind untul cu margarina. Se prepara foarte repede si nu necesita prea multa indemanare.N e c e s a r e :1 pachet foi de napolitana;500g rahat;200ml apa;200g unt;1 lamaie.P r e p a r a r e :Rahatul l-am pus la topit, impreuna cu apa. Daca doriti sa mearga mai repede treaba il puteti marunti cu robotul. Cand s-a topit (chiar daca au mai ramas bucati mai mari, nu e o problema) am stins focul si am adaugat untul si l-am lasat sa se topeasca si el.

    Citește mai departe
  • Prajitura Reims... 349

    Va prezint in cele ce urmeaza o prajitura fina, pufoasa, frageda, delicioasa! E de fapt o preluare a unei delicatese fratunzesti preparate cu renumitii biscuiti roz de Reims, preparata cu romanestile piscoturi. Reteta originala o am dintr-un pachet de biscuiti roz, cumparati chiar din centru frumosului oras Reims, pe care l-am vizitat asta vara, in incursiunea noastra pe taramuri frantuzesti.N e c e s a r e :50g migdale maruntite;70g unt;120g zahar;zahar vanilat;3 oua;24 piscoturi;coaja de lamaie.P r e p a r a r e :Am amestecat galbenusurile cu zaharul si zaharul

    Citește mai departe