Aceste ajutoare sunt acordate prin dispozitie a primarului localitatii in raza careia ai domiciliul si se acorda pentru perioada calendaristica 01 noiembrie 2014 – 31 martie 2015.
Ajutoarele pentru incalzirea locuintei se acorda pentru urmatoarele tipuri de incalzire:
- energie termica furnizata in sistem centralizat;
- carbuni, lemne sau combustibili petrolieri;
- gaze naturale;
- energie electrica.
http://www.misiuneacasa.ro/
sistemul centralizat de termoficare cat si sobe pe lemne, nu poti primi si un ajutor pentru energia termica furnizata in sistem centralizat, si un ajutor pentru incalzirea pe lemne.
Pentru a beneficia de subventia pentru incalzire trebuie sa completezi formularul “Cerere – declaratie pe propria raspundere” si sa aduci o serie de acte doveditoare a veniturilor pe care le ai, privind componenta familiei, precum si a bunurilor pe care le detii.
Cererea si documentele doveditoare le poti depune pana la data de 20 a unei luni pentru a beneficia de ajutorul pentru incalzirea locuintei incepand cu luna respectiva.
Iata lista bunurilor ce conduc la excluderea acordarii ajutorului social:
- Cladiri sau alte spatii locative in afara locuintei de domiciliu si a anexelor gospodaresti;
- Terenuri de imprejmuire a locuintei si curtea aferenta si alte terenuri intravilane care depasesc 1.000 mp in zona urbana si 2.000 mp in zona rurala;
- Autoturism/Autoturisme si/sau motocicleta/motociclete cu o vechime mai mica de 10 ani, cu exceptia celor adaptate pentru persoanele cu handicap ori destinate transportului acestora sau persoanelor dependente, precum si pentru uzul persoanelor aflate in zone greu accesibile;
- Mai mult de un autoturism/motocicleta cu o vechime mai mare de 10 ani;
- Autovehicule: autoutilitare, autocamioane de orice fel cu sau fara remorci, rulote, autobuze, microbuze;
- Salupe, barci cu motor, scutere de apa, iahturi, cu exceptia barcilor necesare pentru uzul persoanelor care locuiesc in Rezervatia Biosferei "Delta Dunarii";
- Utilaje agricole: tractor, combina autopropulsata;
- Utilaje de prelucrare agricola: presa de ulei, moara de cereale;
- Utilaje de prelucrat lemnul: gater sau alte utilaje de prelucrat lemnul actionate hidraulic, mecanic sau electric;
- Depozite bancare cu valoare de peste 3.000 lei;
- Suprafete de teren, animale si pasari a caror valoare neta de productie anuala depaseste suma de 1.000 euro pentru persoana singura, respectiv suma de 2.500 euro pentru familie.
Limitele de venituri pentru acordarea ajutoarelor pentru incalzire sunt următoarele:
- Pentru utilizarea agentului termic:
- Pentru familii, intre 0 si 786 lei/membru de familie;
- Pentru persoane singure, intre 0 si 1082 lei..
- Compensarea se acorda prin acoperirea unui procent din consumul de agent termic, acesta variind intre 100% si 5%, in functie de venituri.
Intre 0 si 615 lei/membru de familie.
Compensarea se acorda in suma fixa, dar nu mai mult decat consumul efectiv calculat de catre furnizor. In functie de venitul net pe membru de familie, aceasta compensare poate fi intre 262 lei si 16 lei.