Biscuiti din quinoa cu goji berry

  • Postat în Life
  • la 20-04-2015 23:54
  • 451 vizualizări
Biscuiti din quinoa cu goji berry
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Raw Vegan Joy

Biscuiti din quinoa cu goji berry

By Doina Oprea, 21 aprilie 2015

Biscuiti din quinoa cu goji berry

Si pentru ca am calatorit mult in ultimul timp, am fost preocupata sa gasesc alimente concentrate, energizante, care ocupa putin loc in bagaje si atat de bune incat sa invinga cu brio toate tentatiile ivite pe traseu.

In aceasta retete se intalnesc cateva superalimentele dragi mie: goji berry, quinoa, vanilia, cacao raw bucatele (nibs), toate indulcite cu minunate stafide jumbo.

Despre goji berry si vanilie am mai vorbit, iar despre quinoa sigur o sa mai vorbim (in ultimul timp am facut o adevarata pasiune pentru ea), dar astazi vreau sa va scriu cateva randuri despre bucatelele de cacao raw (nibs).
Boabele de cacao sunt cultivate si procesate dupa metode traditionale peruviene. Pastaile de cacao ajunse la maturitate sunt culese manual, dupa care se decojesc si se zdrobesc in bucatele crocante care se lasa la uscat la soare. Ulterior, timp de o saptamana, incepe procesul de fermentatie ceea ce ajuta la dezvoltarea aromei caracteristice de ciocolata bogata si intensa.

Acesti biscuiti au iesit satiosi si deliciosi. Se pot servi impreuna cu un lapte din migdale.quinoa

Ingrediente:

  • fulgi de quinoa - 500 g
  • stafide jumbo - 100 g
  • goji - 60 g
  • cacao raw bucati (nibs) - 30 g
  • vanilia - partea interioara de la 3 pastai
  • sare de Himalaya - 1 varf de cutit
  • apa de izvor - 100 ml

Instructiuni:

Hidratam fructele de goji berry timp de 1 ora.
Rasnim fulgii de quinoa (eu i-am cumparat de aici) pana obtinem o faina fina.
Amestecam in blender stafidele si fructele de goji, (impreuna cu apa in care ele s-au hidratat), pana obtinem o pasta fina si fluida.
Punem intr-un bol aceasta pasta, faina de quinoa, bucatelele de cacao, vanilia, praful de sare si apoi le framantam bine, pana la completa omogenizare. Daca mai e nevoie adaugam apa.
Intindem, pe tavita deshidratorului, in strat subtire, compozitia, o presam si o nivelam foarte bine si in final o taiem cu  o forma (eu am preferat o forma circulara).
Lasam la deshidratat 12 ore, dupa care desprindem biscuitii de pe tavita si ii lasam direct pe sita deshidratorului, pentru inca 12 ore.

 

Despre Ziarul toateBlogurile

ZTB.ro este un agregator românesc de bloguri care colectează și afișează articole din diverse domenii, oferind vizibilitate bloggerilor și o platformă centralizată pentru cititori. Articolele sunt preluate prin feed-uri RSS/Atom și direcționează traficul către blogurile originale.

Articole recente