Broasca testoasa de uscat

  • Postat în Edu
  • la 21-10-2016 20:00
  • 326 vizualizări
Broastele testoase fac parte din randul reptilelor ce apartin ordinului Chelonieni, cu o vechime considerabila, apreciindu-se ca au aparut cu mai bine de 200 milioane de ani in urma, cu mult inaintea erei dinozaurilor.
Testoasa de uscat se recunoaste dupa corpul ei scurt, acoperit cu un test format din 2 parti: - carapacea (la partea superioara, bombata, de culoare maroniu-roscat)
- plastronul (la partea inferioara, de culoare deschisa)
Ele sunt unite pe laturi, lasand 2 deschizaturi, anterior prin care ies capul și membrele anterioare si posterior prin care ies membrele posterioare și coada. Testul este format din placi osoase bine sudate, acoperite de placi cornoase. Scheletul trunchiului (coastele si vertebrele) sunt sudate de carapace. Capul, gatul, picioarele și coada sunt acoperite de o piele solzoasa de culoare cenusie. Gura este prevazuta cu o materie cornoasa ce formeaza un fel de cioc fara dinti. Urechile sunt fara pavilioane, orificii auditive. Membre: doua anterioare si doua posterioare care se termina cu degete si gheare, iar marginile unghiilor sunt extrem de ascutite.

Respiratia broastei testoase este pulmonara, inima are trei camere.
Sunt animale cu sange rece, incapabile sa-si regleze singure temperatura corpului; de aceea au nevoie de caldura mediului inconjurator pentru a putea trai.
Alimentatia: Si pentru broastele testoase, ca si pentru alte vietuitoare, alimentatia reprezinta o necesitate absoluta, in lipsa careia organismul nu s-ar putea mentine, dezvolta si perpetua. Diferenta majora intre broastele testoasele de uscat si broastele testoase de apa este ca primele sunt in principiu ierbivore, in timp ce suratele lor de apa sunt carnivore.
Inmultirea broastei testoase se face prin oua, iar puii sunt asemanatori adultilor.

Despre ZTB.ro

ZTB.ro este un agregator românesc de bloguri care colectează și afișează articole din diverse domenii, oferind vizibilitate bloggerilor și o platformă centralizată pentru cititori. Articolele sunt preluate prin feed-uri RSS/Atom și direcționează traficul către blogurile originale.

Articole recente