Cand si Cum putem face Investitii in Aur Fizic

  • Postat în Profesional
  • la 11-10-2021 07:29
  • 314 vizualizări

Investițiile în aur au început să fie din ce în ce mai căutate. Chiar și speakeri și investitori precum Robert Kiyosaki recomanda aurul (în special cel fizic) pentru investiții și conservare a averi.

Cu toate acestea însă, apar o mulțime de întrebări cu privire la această investiție și ce reprezintă ea mai exact.

Înainte de a face orice fel de investiție, trebuie să te informezi cu privire la aceasta. În cele ce urmează, îți voi oferi cât mai multe detalii cu privire la acest tip de investiție. Vei afla o mulțime de lucruri despre investiția în aur și cum te poate aceasta ajuta.

Fiind un simbol al bogăției, dar și al stabilității, aurul este un metal greu, lucios și maleabil, fiind asociat în ziua de azi cu puterea, dar și cu respectul. Încă din vremurile de mult apuse, aurul a fost indentic cu bogăția.

Regele lidian Croesus a fost primul conducător care a bătut monede de aur în secolul VII-lea î.Hr. Acest metal este în continuare folosit cu precădere în multe culturi precum în India, Turcia, dar și în China.

El mai este folosit și în economiile dezvoltate, pentru păstrarea valorii pe termen lung.

De ce să investesc în aur?

Primul motiv pentru care este o idee bună să investești în aur este că acesta își menține valoarea în timp. În anul 1972, prețul aurului era de doar 19.3 dolari pe uncie, acesta depășind prețul de 1700 de dolari pe uncie, în ziua de azi.

Aurul este mijloc foarte bun de moștenire, datorită durabilității, el fiind frecvent oferit ca zestre la nuntă în multe culturi.

Un alt motiv pentru care investiția în aur este apreciată face referire la valoarea sa monetară. Aurul reușește să stocheze o foarte mare valoare monetară. El poate fi transformat în active cunoscute, oricând se dorește acest lucru.

Spre deosebire de alte active, oferta de aur la nivel mondial este una limitată. Odată cu revenirea la viața normală, este așteptat ca și cererea pentru aur să crească semnificativ.

Un alt motiv pentru care această investiție în aur merită este că aurul pentru investiții este scutit de TVA.

Pe de altă parte însă, toate activele de investiții sunt impozitate.

Aurul este un prieten foarte bun al persoanelor care doresc să se ferească de fluctuațiile financiare. Inflația este caracteristică tuturor monedelor din lume. Acest lucru nu se întâmplă în trecut atunci când aurul era ancora stabilității monetare.

Aurul este o investiție foarte bună și pentru persoanele care doresc să se ferească de incertitudinea geopolitică. Închiderea economiilor, interzicerea călătoriilor internaționale, războiul comercial SUA-China, Brexitul, precum și alte probleme afectează mult viața financiară a țărilor.

Aurul strălucește în toate aceste situații, lingourile și monedele fiind standardizate. Ele sunt acceptate în toată lumea, spre deosebire de monedele fiat. Aurul este un adevărat salvator al puterii de cumpărare atât în situația unui haos geopolitic, cât și în situația unei crize.

Cererea de aur este și ea din ce în ce mai mare. În ultimii ani, crerea de aur pentru investiții a crescut cu aproape 50%. Dacă este să ne uităm pe o perioada de 25 de ani, cererea pentru aur s-a dublat.

Nu în ultimul rând, un motiv clar pentru investiția în aur este o diversificare a portofoliului. Este bine să ai opțiuni de rezervă, iar aurul este cu siguranță o astfel de opțiune la care poți apela.

De-a lungul istoriei, aurul s-a dovedit a fi un activ foarte sigur. El a crescut în timpul crizelor, dar și al inflatiilor. Cu siguranță acesta merită un loc aparte în portofoliul de investiții pe termen lung.

Când este bine să investești în aur?

Investiția în aur poate fi făcută oricând, dar a răspunde corect și complet la această întrebare, presupune mai mulți factori.

Prețul aurului tinde să crească mai mult atunci când încrederea investitorilor în piețele economice este mai scăzută. Acesta este motivul și pentru care aurul este văzut ca un protector al bogăției. El este văzut și că o acoperire valoroasă împotriva altor forme de investiții.

Acest preț este influențat de o varietate mare de factori politici, dar și sociali. Aurul a avut o creștere masivă în momentul în care președintele de atunci al Statelor Unite, Nixon a decis scoaterea dolarului de pe standardul aurului.

Aurul este în mod clar o investiție care poate fi făcută oricând, având în vedere toate perturbările care au loc în ultima vreme.

Investiția în aur se poate face și în momentul în care dorești să economiseșți. Dacă dispui de sume mari fiat și dorești să păstrezi aceste sume o perioada mai mare de timp, dar în același timp nu-ți dorești ca suma să piardă din cauza inflației, atunci aurul este o soluție mai bună pentru tine.

Există și alternative la aurul fizic, bucurându-te de protecțiile, dar și beneficiile pe care le oferă aurul fizic. De asemenea, aurul poate fi folosit ca investiție pentru pensionare.

Cum putem investi în aur?

Având în vedere că nu este o suma minimă pe care trebuie să o investești, fiecare poate investi în aur oricum dorește.

Atunci când vorbim de aurul fizic, ne referim la lingourile și monedele de aur. Acestea sunt tratate ca un activ financiar la nivel mondial, ele fiind scutite de orice fel de TVA.

Monedele de o uncie cum ar fi Cangurul australian, Krugerrand și Filarmonica din Viena sunt monedele cele mai profitabile de cumpărat. În cazul lingourilor, cele mai profitabile sunt cele de 20g, 1oz, 50g și cele de 100g. Mai poți opta și pentru monede precum Frunza de arțar canadian și Vulturul american.

Este mai bine totuși să cumperi 10 lingouri de 100 de grame decât un singur lingou de un kilogram. Mergând pe această rută, vei avea parte de o flexibilitate mai mare.

În situația în care va trebui să vinzi, nu va trebui să faci asta cu lingoul de un kilogram. Va fi mult mai comod să vinzi două sau trei lingouri pentru a face rost de banii de care ai nevoie.

Toate monedele sunt extrem de rafinate și detaliate, lucru care face aprope imposibilă contrafacerea. Pentru a te feri de orice problema, nu cumpăra monede de la persoane neautorizate.

Atunci când achiziționezi monede, cumpără doar de la dealeri autorizați, aceștia garantându-vă calitatea produselor pe care le oferă.

Există diferențe între aurul investițional și cel numismatic. La cumpărarea și vânzarea aurului cu valoare numismatică, vor fi necesare cunoștințe specifice. Piața acestor produse nu este influențată de prețul aurului, ci de vechimea monedei pe care o dețineți, dar și de calitatea lucrării.

Investiția în produse numismatice ar trebui făcută doar dacă ești expert în domeniu.

Investițiile în aur și argint, pot fi stocate acasă sau la birou. Dacă se dorește, aurul poate fi stocat și în cutii de valorii, acest serviciu fiind oferit de mai multe instituții. (voi mai reveni despre acest subiect în articolele viitoare).

Pentru cei interesați de investițiile în aur fizic, pot menționa de tavex.ro, care sunt de curând în România, atât online, cât și fizic prin mai multe mall-uri din București. Pentru cei care doresc să investească pe termen scurt, vei găsi o ofertă interesantă: la 12 lingouri de 1 gr cumpărate, vei mai primi încă un lingou gratuit. Găsești detalii despre oferta tavex AICI.

Cui i se potrivește această investiție?

Oricărei persoane care dorește să-și securizeze mai bine banii. De asemenea, investiția în aur este potrivită pentru o persoană care dorește să se ferească de incertitudinea politică.

Pentru cineva aflat la început de drum, aurul este o modalitate mai sigură de a crea economii. Aurul este foarte bun și pentru investitori. Acesta este excelent pentru diversificarea portofoliului de investiții.

Fiind un activ sigur de-a lungul istoriei, aurul a făcut față crizelor și inflațiilor. El merită așadar un loc important în portofoliul oricărui investitor.

Concluzie

Aurul este o metodă excelentă de a-ți ține economiile. Pe termen lung, aurul a crescut constant, de aceea, în timp, acesta poate fi și o investiție foarte bună.

Aurul fizic este pentru cei care doresc să investească pe termen foarte lung și doresc o siguranță de tot ce înseamnă mecanisme investiționale la bursă.

Însă, indiferent că vei alege aur fizic sau aur tranzacționabil, el poate fi o variantă bună de conservare a averii care ar putea să crească pe perioade incerte (precum cele despre care menționează mulți analiști că vor veni). Informatii mai poti gasi si in articolul Investitii in Aur Fizic sau Tranzactionabil

Totodată, mulți investitori mari ajung să-și conserve averea în aur pentru că, spune ei, este metalul sacru de care noi dispunem.

Succes la investitii!

Despre ZTB.ro

ZTB.ro este un agregator românesc de bloguri care colectează și afișează articole din diverse domenii, oferind vizibilitate bloggerilor și o platformă centralizată pentru cititori. Articolele sunt preluate prin feed-uri RSS/Atom și direcționează traficul către blogurile originale.

Articole recente