Nu putem evita toxinele în totalitate, însă ne putem ajuta organismul să scape de ele cât mai uşor cu putinţă. Periodic, organismul trebuie ajutat să se cureţe de substanţele extrem de dăunătoare pe care le găsim în grăsimea animală, în produsele tip fast-food, junk-food, în sucurile acidulate, în consumul excesiv de alcool, de tutun, în consumul de cafea şi nu numai. Ceaiurile naturale din plante (consumate fără zahăr sau alţi îndulcitori) au efect benefic asupra organismului şi procesului de detoxifiere.
Ceaiul verde
Datorită flavonoidelor pe care le conţine, ceaiul verde poate proteja vasele de sânge contra efectelor negative ale colesterolului şi radicalilor liberi. ⇒ Pentru a obţine o cană (250 ml.) de infuzie, se pun în apă fierbinte 1,2-2 gr. de ceai verde. Planta se lasă în apă fierbinte aproximativ 7 minute, dacă vrem un gust plăcut şi uşor parfumat; dacă vrem o extracţie foarte puternică a principiilor ...