Sursa:
http://gabicsek.blogspot.ro/2015/07/vanilias-keksz.html
Ingrediente
(pentru 40 buc. cu forma de 5,5 cm
diametru):
*130 g unt (moale, la temperatura camerei)
*70 g zahar pudra
*250 g faina
*1 varf de cutit sare
*1 galbenus
*1 pliculet vanilie
*1/2 pliculet coaja de lamaie
*1/2 pliculet coaja de portocala
(*1-2 Lg smantana - in caz ca aluatul nu se
leaga)
Mod de preparare:
Am batut cu mixerul, untul cu zaharul pudra pana a
devenit cremos/spumos.
Am adaugat vanilia, faina amestecata cu sare, coaja de
lamaie si portocala, apoi galbenusul si am framantat pana cand
aluatul a inceput sa se adune (formaza o bila
omogena).
Pentru ca aluatul nu se lega, am adaugat 2 lingurite de
smantana grasa.
Am intins aluatul, l-am acoperit cu folie si l-am pus in
frigider pentru 30 de minute.
Dupa care am mai intins aluatul cam de jumatate cm
grosime.
Forma de decupat si stampilele se trec prin faina la
fiecare apasare, ca sa nu se lipeasca aluatul.
Fursecurile se coc la foc mic/mediu (180 grade C) timp
de 8-9 minute. (Nu ca mine, 11 minute!!!)
Sint foarte gustoase si aromate!