Lava cake - moelleux au chocolat
~ briose de ciocolata cu centrul moale si sos de
fructe de padure~
Sursa:
http://www.edithskitchen.ro/briose-de-ciocolata-cu-centrul-lichid/
...in cazul meu, briose cu centrul moale!
Cateva minute in plus au facut "lava" sa se intareasca
prea mult, a ramas moale, dar n-a mai curs.
Ingredientele mele:
* in plus fata de reteta-sursa: 1 lingurita esenta de
cafea
Am folosit 4 forme ramekin (de 150 ml), unse cu unt si
doua tapetate cu cacao, doua cu zahar tos. Am pus formele in
frigider pana cand am pregatit aluatul.
Le-am copt la 180 de grade Celsius timp de 15 minute,
care s-au facut vreo 18 minute, pana am oprit focul, am lasat
deschisa usa cuptorului si m-am fatait dupa manusile de
bucatarie.
Prea mult!!!!!!! 13 minute ar fi fost de
ajuns.
Data viitoare voi fi mai atenta! :)
Dar nu-i nimic, si asa au fost
delicioaseeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!
Le-am mancat cu sos de fructe de padure si cu multa
pofta!
Reteta sos de fructe de padure mai jos
⇊
Sos de fructe de padure (mix de la Lidl)
Intr-o cratita non-aderenta, am pus pe foc mic 500 g fructe de padure, scurse de zeama.
Din cand in cand am amestecat si am zdrobit fructele.
Cand s-au inmuiat, am oprit focul si am adaugat 2 linguri de miere.
Am amestecat cat sa se topeasca mierea, apoi le-am mixat cu blenderul si in final am trecut totul prin cea mai fina sita pe care o am.
A iesit un sos delicios, care s-a potrivit de minune cu prajitura dulce-amaruie.