Lava cake - moelleux au chocolat - briose de ciocolata cu centru moale

  • Postat în Life
  • la 26-02-2017 15:21
  • 383 vizualizări
Lava cake - moelleux au chocolat - briose de ciocolata cu centru moale
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Daiana's Kitchen of Love

Lava cake - moelleux au chocolat
~ briose de ciocolata cu centrul moale si sos de fructe de padure~

Sursa: http://www.edithskitchen.ro/briose-de-ciocolata-cu-centrul-lichid/

...in cazul meu, briose cu centrul moale!
Cateva minute in plus au facut "lava" sa se intareasca prea mult, a ramas moale, dar n-a mai curs.

Ingredientele mele:

* in plus fata de reteta-sursa: 1 lingurita esenta de cafea




Am folosit 4 forme ramekin (de 150 ml), unse cu unt si doua tapetate cu cacao, doua cu zahar tos. Am pus formele in frigider pana cand am pregatit aluatul.

Le-am copt la 180 de grade Celsius timp de 15 minute, care s-au facut vreo 18 minute, pana am oprit focul, am lasat deschisa usa cuptorului si m-am fatait dupa manusile de bucatarie.
Prea mult!!!!!!! 13 minute ar fi fost de ajuns.
Data viitoare voi fi mai atenta! :)

Dar nu-i nimic, si asa au fost delicioaseeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!
Le-am mancat cu sos de fructe de padure si cu multa pofta!

Reteta sos de fructe de padure mai jos




















Sos de fructe de padure (mix de la Lidl)

Intr-o cratita non-aderenta, am pus pe foc mic 500 g fructe de padure, scurse de zeama.
Din cand in cand am amestecat si am zdrobit fructele.
Cand s-au inmuiat, am oprit focul si am adaugat 2 linguri de miere.
Am amestecat cat sa se topeasca mierea, apoi le-am mixat cu blenderul si in final am trecut totul prin cea mai fina sita pe care o am.
A iesit un sos delicios, care s-a potrivit de minune cu prajitura dulce-amaruie.




Despre ZTB.ro

ZTB.ro este un agregator românesc de bloguri care colectează și afișează articole din diverse domenii, oferind vizibilitate bloggerilor și o platformă centralizată pentru cititori. Articolele sunt preluate prin feed-uri RSS/Atom și direcționează traficul către blogurile originale.

Articole recente