Tort cu mere intregi, crema de zahar ars si blat vanilat
✌ ❤ ?
Surse:
*pentru crema de zahar ars
http://miremirc.ro/2012/08/26/tort-de-mere-cu-crema-de-zahar-ars/
*pentru blat
https://bunatatidinbucatariagicutei.blogspot.ro/2016/02/tort-de-mere-intregi.html
*pentru mere
http://bucate-aromate.ro/2014/02/tort-de-mere-caramelizate/
Forma (oala) mea are diametrul de 20 cm.
Zahar ars pentru imbracat peretii formei: 100 g zahar
Merele: 5 mere de marime medie, umplute cu 3-4 Lg nuca
macinata, amestecata cu scortisoara, 5-6 Lg gem (dulceata) de
visine mai lichid, putin unt pe fiecare mar
Crema de zahar ars: din 5 oua, 5 Lg zahar, 500 ml lapte,
esenta de vanilie
Blat: din 3 oua, 3 Lg zahar+zahar vanilat bourbon, 3 Lg faina,
3 Lg ulei, 1 lg praf de copt, un varf de cutit de sare