Gândul zilei. Sorin Cucerai

Cele două fețe ale parohialismului anti-/ne-democratic românesc

Subdezvoltarea civilizațională de la noi are două fețe. De o parte, corupții. Corupți până-n măduva oaselor. Posesori ai unei mentalități premoderne și promotori ai valorilor premoderne, pentru care nepotismul și traficul de influență sunt virtuți, iar conflictul de interese – o ficțiune. Oameni pentru care funcția publică nu e serviciu public, ci o modalitate legitimă de căpătuire a lor, a rudelor lor și a prietenilor lor.

De cealaltă parte, intransigenții. Intransigenți, dar cu o cultură democratică la fel de precară (deși cumva din alte motive) ca a corupților. Intransigenți, dar incompetenți din punct de vedere politic. Intransigenți, dar exclusiv pe un domeniu de nișă (anticorupția punitivă, ca parte – minoră – a sistemului mai larg de politici de bună guvernare, politici pe care altfel le ignoră). Intransigenți, dar indiferen

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Recomandate