Magazinele online

  • Postat în Life
  • la 28-02-2017 17:21
  • 618 vizualizări
Există firme care cer website-uri doar de prezentare. Unele cer ca să pară profesionale și unele cer pentru că sunt o necesitate. Bine, nu putem zice că cele de prezentare nu sunt o necesitate sau le face degeaba cineva. Uneori aduce un mare plus de imagine un website modern cu o grafică atrăgătoare.
Cel mai de impact, din punct de vedere al clienților și implicit al banilor, sunt magazinele online. Acestea sunt și riscante din cauza că încă există un mare scepticism între români în a plăti ceva online.
Un mare avantaj al unui astfel de magazin este că lumea nu trebuie să se deplaseze de acasă. Pot face cumpărături de la tine de pe website direct de acasă, de la birou, de la sala de sport sau oriunde au internet și un dizpozitv ce se poate conecta la el. Astfel oferind confort, șansa de a vinde ceva este mult mai mare. Mai ales că pe website pot să îi areți omului ceea ce vinzi și toată gama ta variata de produse.
Un magazin online îți poate oferi mai multe facilități. Majoritatea CMS-urilor vin cu inventar și un contabil încorporat în sistemul website-ului. Aceste două sisteme te pot ajuta la contabilitatea banilor și taxelor și la inventarul tău. Mai exact tu introduci cantitatea de produse care o ai iar în functie de vanzarea lor, acesta scade automat până când se epuizeaza stocul, moment în care primești o notificare pe mail că stocul din procului X a fost epuizat.
Din punct de vedere al promovării este puțin mai usor pentru cel care face SEO să îl optimizeze. Volumul mare de produse, descrieri, poze, taguri, meta taguri, comentarii și alte texte aduc un mare plus în ceea ce privește optimizarea pe motoarele de căutare. Totuși, aici trebuie să ne alegem foarte bine geolocația pentru care începem o campanie de promovare. Dacă afacerea ta este una locală, regională, natională sau internațională. Cu fiecare locație introdusă în plus SEO va dura mai mult. Eu sfătuiesc pe toată lumea să înceapă local, apoi pe rând cu celelalte locații.
Având un shop online, dacă participi de exemplu, la conferințe, târguri de profil, dezbateri, unde lumea vine să caute ceva anume, poți să îl areți website-ul și să inviți lumea să intre pe site să vadă toate produsele tale. Daca ai 1000 de produse care fizic sunt foarte mari, nu le poți duce cu tine pe toate. Astfel inviți potențialii clienți pe website unde pot să vadă toată gama ta de produse. Deci, pe lângă că îți faci reclamă și poți să îți creezi un client, devi profesional.
Pe un site online de vanzări clienții pot să primească oferte, preturi mai mici sau cupoane de reduceri. Tot timpul un preț de pe site va fi mai ieftin ca și cel din magazinul fizic. Cupoanele se pot acorda direct din sistem și pot fi în procente de reducere, în sume de bani scăzute din comanda finală sau pot fi cadouri de pe site-ul vostru.
Informatii oferite de Bogdan Tincu, http://malevsoft.com/ .
Vă invităm să urmăriți postările noastre viitoare atât pe site cât și pe facebook!