Memo On pentru amintiri de neprețuit

"Amintirile noastre sunt singurul paradis din care nu putem fi izgoniți." J.P. Richter
Memoria definește dimensiunea temporală a organizării noastre psihice, integrarea pe cele trei segmente temporale- trecut, prezent și viitor. Grație memoriei, eul nostru dobândește continuitatea identității în timp.
În lipsa memoriei, am trăi numai prezentul clipei, am fi în permanență puși în fața unor situașii noi, pentru care nu am dispune de nici un fel de experiență, procedeu de abordare și rezolvare, ne-am zbate în jocul încercare vs. eroare, edaptarea la mediu ne-ar fi imposibilă.
Memoria, deși un lucru banal, este piatra de temelie a unei bune funcționalități a ființei umane, construind, alături de gândurile noastre, adevărate premise ale libertății!
Fiind un proces psihic atât de important, este esențial să ne preocupăm de o bună funcționare a acestuia pe tot parcursul vieții. P...

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Promovate