Ingrediente: - 5 mere sau gutui - miere de albine - fructe oleoginoase : nuci, migdale, alune - fructe deshidratate - condimente: cuisoare, ghimbir, scortisoara, nucsoara, anason, seminte de coriandru, kardamon (stare macinata) sau mix de condiment pentru turta dulce Merele le curatam, (se poate lasa si coaja cine doreste) si le taiem in doua, o parte mai mica (capal) si una mai mare ( ce se umple), din partea mai mare scobim cotorul il arucam si scobim un pic si din miez, ce il punem la o parte, asezam merele pe o tava si le condimentam (cu condimentele mai sus insiruite), umplem merele cu nuci, migdale, alune si fructe deshidratate, apoi distribuim pe fiecare mar un pic de miere. Din miezul de mar pus la o parte facem un piure, adaugam miere cam o lingura, condimentele si cu mixerul vertical il facem piure. Adaugam cate o lingura de piure peste umplutura si asezam capacul. Punem merele la cuptor la 150 grade in jur de 20 min