Dupa o lunga pauza , din cauza unor probleme cu laptopul, incerc sa reiau postarile cu retete noi, testate de mine, pentru toti cei care doresc sa se inspire.
Pentru bezea am folosit:
4 albusuri
8 linguri zahar
1 lingurita amidon
1 lingurita otet
vanilie
Am pun intr-o cratita, pe abur, albusurile impreuna cu zahar, le-am lasat pana s-a topit zaharul, amestecand continuu, apoi le-am pus in bolul mixerului impreuna cu amidonul si otetul si am batut aprox 10 minute, pana s-a format o bezea ferma si tare.
Cu poshul am facut forme pe hartia de copt, le-am dat la cuptor la 100grade timp de 1 ora.
Pentru crema:
300ml suc de portocale
100g zahar
2 galbenusuri
1 lingura amidon
30g unt
Am fiert sucul impreuna cu zaharul, am adaugat glbenusurile amestecate cu amidon, am lasat crema pana s-a legat. In crema fierbinte am pus unt.
<