Nade folosite in ape
curgatoare
Compozitia nadei
|
Cum se nadeste
|
Nada pentru:
|
Pamant lutos, tarate,
miez
de paine, mamaliga,
balega
de cal, toate bine
framantate.
|
Doua ore inainte de pescuit.
Pentru crap, seara din ajun,
in bulgari mari.
|
Crap,
caras,
rosioara,
babusca,
obleti.
|
Pamant lutos, cartofi
fierti,
tarate, faina,
framantate
impreuna.
|
Doua ore inainte de pescuit.
Pentru crap, seara din ajun,
in bulgari mari.
|
Crap,
caras,
rosioara,
babusca,
obleti.
|
Pamant lutos, mamaliga,
miez de paine, turta de
canepa, sange inchegat
de
vita, balega de cal,
framantate impreuna.
|
O ora inainte de pescuit; se
intretine vadul din cand in
cand si in timpul pescuitului.
Cateva cacoloase cat o
aluna.
|
Clean, rosioara,
babusca,
obleti.
|
Pamant lutos, mamailga,
grau fiert si sfaramat,
turta de canepa, rame
negre taiate bucati
mici,
framantate impreuna.
|
Se aseaza pe fundul vadului
bulgari de marimea unei
gutui, cu 3-5 zile inainte de
pescuit, de obicei seara, la
aceeasi ora.
|
Crap, lin,
platica.
|
Pamant lutos, turta de
canepa, mamaliga,
branza
topita, grau fiert, si
framantat, rame de
gunoi
taiate in bucati,
viermusi
de carne. Se framanta
impreuna.
|
Se fac 5-6 cocoloase de
marimea unui mar si se
aseaza pe fundul vadului,
seara in ajunul pescuitului.
|
Mreana.
|
Nade folosite in ape statatoare
Compozitia nadei
|
Cum se nadeste
|
Nada pentru:
|
Cartofi fierti, tarate,
miez
de paine, framantate
impreuna.
|
Cateva cocoloase cat o aluna,
se arunca cu o ora inainte de
pescuit; se intretine vadul
din cand in cand, si in timpul
pescuituli.
|
Crap,
caras,
platica,
rosioara,
babusca,
obleti.
|
Mamaliga, grau fiert si
sfaramat, turta de
canepa,
miez de paine,
framantate
impreuna.
|
Cateva cocoloase cat o aluna,
se arunca cu o ora inainte de
pescuit; se intretine vadul
din cand in cand, si in timpul
pescuituli.
|
Crap,
caras,
platica,
rosioara,
babusca,
obleti.
|
Mamaliga, grau fiert si
sfaramat, turta de
canepa
(pisata), rame negre
taiate
in bucati mici. Se
framanta
impreuna.
|
Se aseaza pe fundul vadului,
seara, 3-5 zile la rand,
inainte
de pescuit, cateva cocoloase
de marimea unui ou.
|
Crap, lin,
platica.
|
Mazare fiarta, miez de
paine, mamaliga,
framantate impreuna.
|
Seara, in ajunul de pescuit,
cocoloase de marimea unui
ou.
|
Crap.
|
Porumb moale, in
floare,
sau porumb (vechi)
fiert.
|
In fiecare seara 2-4 zile
inainte de pescuit.
|
Crap.
|
O sticla de un litru de
grau
bine fiert, un pumn de
turta de canepa
framantata
si un pumn de miez de
paine sau mamaliga. Se
amesteca impreuna.
|
Se arunca in vad seara in
ajunul pescuitului.
|
Lin.
|
Articol preluat (Nu cunosc
autorul)
http://pepatuldenada.blogspot.com/feeds/posts/default?alt
=rss