Cam asa ar trebui sa arate locul de pescuit dupa ce naditi!!!
Nadirea este cea mai importanta operatiune in
pescuitul unui peste care isi cauta hrana ghidandu-se dupa miros.
Puteti sa aveti cele mai "ciumege" scule, boilies-urile de la cele
mai renumite firme, daca nu atrageti pestii in zona in care a-ti
aruncat carligele cu momeli nu veti avea succes.
Cel mai important aspect al nadirii este ca nada sa
ajunga acolo unde trebuie, adica pe langa carligele cu momeala.
De asemenae cantitatea de nada este foarte importanta, nu trebuie
sa va zgarciti dar nici sa hraniti toata pestimea din apa. Sa nu va
sperie faptul ca pescarii din jurul vostru aunca in dreptul lor
kile de mamaliga sau alte terciuri inodore si lipsite de gust, voi
trebuie sa excelati prin calitate. In mod sigur crapii se vor aduna
la nada voastra bine facuta, cu un iz irezistibil, cu un miros
apetisant, cu o culoare atragatoare, preferand-o mamaligilor
cotidiene pe care le primesc de la inceputul vietii lor in aceeasi
formula (malai + apa + zahar + anason sau vanilie).
Specialistii spun ca nada trebuie sa fie inchisa la
culoare pentru ca pestele odata intrat in zona nadita sa nu isi
piarda camuflajul. Tone de mamaliga sofranita sub forma de
covor nu vor atrage pestii ci ii vor indeparta. Si ingredientele pe
care le folositi sunt de asemenea foarte importante. Fiti
intotdeauna pe faza si folositi o nada adecvata sezonului si
locului. La noi in tara foarte multe balti sunt furajate. Nu are
rost sa faceti pe savanti in asemenea balti si sa naditi cu cine
stie ce minuni de puneti pe fuga si broastele.
Sa va povestesc o faza pe care a patit-o un amic de-al
meu pe balta xxxxxxxx. S-a dus omul dotat cu toate cele
trebuicioase mamaligi, pachete de nada ("de firma" nu asa oricum),
arome, boillies-uri de 14 feluri, a nadit si-a aruncat lansetele si
s-a pus pe asteptat. A asteptat omul rabdator toata noaptea fara sa
aiba macar o singura trasatura. Dimineata linga el, in stuf, s-a
asezat un copil dintr-o localitate apropiata, a aruncat in apa o
mana de strot imputit si a inceput sa scoata la pesti de s-a
speriat amicul meu. Spre amiaza vazind ca el tot nu prinde dupa ce
incercase toate momelile, nadele, monturile (chiar a aruncat 2
lansete langa undita copilului) s-a dus si l-a intrebat pe pusti cu
ce da:
-Dom'le aici trebuie sa dai cu bere!
-Cum mai cu bere?
-Cu bere dom'le ca astia aici hranesc pestele cu ce
ramane la fabrica de bere.
A doua oara cand s-a dus acolo a framantat omul nada cu
bere si a pescuit cu porumb tinut 2 zile in bere si sa vezi
surprize placute! Asta e un caz fericit (cu berea) dar sa vedeti
balti furajate cu gunoi de grajd sau cu faina de oase
(bleeaaa).
Nu e cazul sa naditi cu arome de fructe intr-o apa rece
in care crapii cauta proteine, incercati mai bine un ulei de peste
sau arome de scoici. Invers vara sunt foarte recomandate aromele de
fructe (capsuni, banana etc). Pentru pescarii care privesc
boilliesurile ca pe o minune cereasca: Aflati ca daca nu naditi mai
intai puteti sa uitati de aceasta minune. Degeaba cumparati din
piata "5 bilute la 10.000" si va duceti sa dati cu ele unde crapii
nu au vazut in viata lor asa ceva. Crapul trebuie educat. Aveti
nevoie de o cantitate mai mare de boillies (cat mai mare) si de
ceva timp liber. Ideal este sa aveti si o apa ceva mai aproape de
casa sa va duceti zilnic sa aruncati minim 1 kg de boillies (o
cobra va va ajuta foarte mult) si abia dupa cca 2 saptamani sa va
duceti la pescuit in acea apa.
Articol preluat (Nu cunosc
autorul)
http://pepatuldenada.blogspot.com/feeds/posts/default?alt
=rss