Nu stiu altii cum sunt, ca sa parafrazez din scrieri si autori celebri, dar gurmanzii mei au cateva feluri de mancare pe care trebuie musai sa le aibe pe masa intr-un anumit sezon. Nu vorbim aici de ouale rosii de Pasti, cozonacul de Craciun sau alte asemenea traditii. Vorbim de "nu faci si tu o tarta de mere, ca deja se strica merele alea bune de la bunica" (asta prin septembrie) sau "avem rosii sa ne punem si-n cap si o supa n-am facut si noi" (pe la sfarsit de august) sau "auzi, da' o placinta de bostan hmmm? ce zici?" (evident, in septembrie-octombrie).....d'astea.....Ei, stresul ultimelor 2 saptamani a luat forma "avem balconul plin de dovlecei si n-am facut si noi un ratatouille, maine sigur ma duc sa cumpar vinete".
Si cum "maine" s-a tot amanat, abia azi am m-am apucat sa fac minunea. Intre timp dovleceii cei multi se redusesera la 1 singur, dar mare, fiindca restul au fost cazati, prin amabilitatea a doua maini dibace de sot harnicut, in congela...