Managerii restaurantelor aleg farfurii frumoase, rezistente si ieftine de mai multe forme si de mai multe marimi, mai mult de-atat, ei trebuie sa aiba si un numar de farfurii de rezerva.
Imposibil sa nu se sparga cateva zeci de farfurii, mai ales cand sunt angajati ospatari noi, emotivi si mai putin indemanatici. Priceperea vine cu experienta.
E fascinant spectacolul in care ospatatul vine cu sase farfurii pe brat, ele pot fi pline ochi, fiindca profesionistul merge drept si nu cade un strop de supa pe masa sau pe traseu! Apoi cu mana libera ia farfuriile pline una cate una si le asaza pe masa. Nicio ezitare, nicio farfurie nu cade si nu se tranforma in cioburi, dar toate acestea se petrec dupa ani si ani de exercitiu.
Grecii cand sunt veseli sparga farfurii fiindca ei cred ca acest ritual ii ajuta sa alunge ghinionul, dar spartul unei farfurii in sine reprezinta ghinion, fiindca fiecare piesa in care se poate servi supa, friptura si salata reprezinta ...