—-Nu știu la voi cum și cât se întâmplă, dar mie mi se întâmplă des, ca pofticios fiind, să fac chestii de mâncare la care, desigur, merge un vin.—-Ne plac vinurile mari, ample, complexe, făcute de câte o cramă sau un enolog preferat, dar aproape de fiecare dată spunem: noo, nu e momentul lui acum. Și ne gândim la un moment festiv pentru a-l deschide, sau la un grup de amici cunoscători cu care să împărtășim acel vin. Căutăm și mâncarea potrivită pentru el, dar tot vinul e solistul și tot așa… se amână destupatul vinurilor pricopsite. Pentru că vrem să-l savurăm.—-Dar când ai în față (cazul meu) cotlet de porc crestat și împănat cu felii de Ceddar, acoperit bine cu felii subțiri de bacon și ceva sos cu vin, nu te mai concentrezi prea mult pe o mareție de vin, pentru că știi că n-ar mai putea fi vedetă. Și atunci, cauți vinuțul de acompaniament, c...