—-Zona vitiocolă a Coteștiului
începe să fie din ce în ce mai cunoscută și print-un soi care a
reușit să-și facă loc între preferințele de consum ale românilor.
Șarba!
—-Pornit din zona
Odobeștiului, găsim astăzi Șarba în Panciu, Odobești, dar mai ales
în zona Cotești.
—-Am degustat Șarba de pe la fiecare, mai ales
monosoi, dar de curând am regăsit-o și-ntr-un nou blend
surprinzător.
—-Mon Blanc, recoltă 2023, de la noua și frumoasa
cramă Pandora. Pe scurt, alături de cele 50 de
procente de Șarbă, s-au adăugat Chardonnay și Sauvignon Blanc.
Aroma discretă și specifică Șarbei, alături de corpolența plus
cremozitatea Chardonnay-ului și vigoarea Sauvignonului au dat un
rezultat câștigător. 12.5% vol. alcoolice, îmbietor și prietenos îl
face un partener fără cusur pentru o primăvară precoce și o vară
călduroasă.
—-Eticheta sa modernă îl scoate clar în evidență pe
raft, deși o să-l găsiți mai mult în HoReCa. Vinul în sine este o
invitație în a descoperi pairing-uri fresh, trezirea din hibernare,
prospețime, iar la al doilea pahar vorbim de voie bună.