Porc picant cu arahide si taitei in stil chinezesc

  • Postat în Culinar
  • la 02-03-2017 13:32
  • de Livia
  • 466 vizualizări
Am folosit:400g carne porc (cotlet)ulei pt prajit2 cm ghimbir1 ardei iute4-5 catei de usturoi2 morcovi2 cepe1 ardei rosu1 ardei verde1 felie telina50g arahide crude120g ciuperci de padure fiertesos de soiasos de rosiisos worcesterpiper1 lingura mieresos tabasco1/2 pahar apa1 lingurita amidonfelii de ardei iute pt deasupra120 g taitei pe care i-am pus la inmuiat in 700ml apa fierbinteAm taiat cubulete carnea si am pus-o intr-un vas cu sos de soia si piper, Am lasat 20 minute.Intre timp am taiat fidelute legumele si am ras ghimbirul si usturoiul pe razatoarea mica.In tigaia wok am incins putin ulei, am adaugat carnea impreuna cu sosul si am lasat la prajit la foc mic pana s-a patruns. In uleiul ramas am adaugat usturoiul, ghimbirul si cateva felii de ardei iute, apoi morcovul, telina, ceapa, ardeii pe rand. Am sotat legumele pana s-au rumenit usor.Am adaugat arahidele, sosurile (dupa gust), mierea, apa, piperul, ciupercile, am lasat cateva minute la foc mic, apoi am adaugat amidonul de