Proiectul legislativ de reducere a impozitului pentru investitorii de pe piata de capital a trecut de Senat; Burduja: “Românii vor putea investi mai simplu și mai rentabil la bursă, fără birocrație”

Proiectul legislativ de reducere a impozitului pentru investitorii de pe piața de capital a trecut de Senat, cu 118 voturi pentru, 1 împotrivă și 1 abținere. Camera Deputaților este forul decizional.

Inițiatorii proiectului sunt deputatii PNL Sebastian Burduja, George Tuţă, Gabriela Horga şi Claudiu Mureşan -senator USR. Semnatari sunt 50 de parlamentari PNL, USR, UDMR, PSD.

Proiectul de lege propune implementarea unui sistem de impozitare la sursă pentru investitorii individuali, prin aplicarea unui impozit de 1% pe câștigul din transferul titlurilor de valoare deținute mai mult de 1 an și 3% pe câștigul din transferul titlurilor de valoare deținute mai puțin de un an, fără ca pierderile să mai fie compensate sau declarate. Se încurajează astfel deținerile pe termen mediu și lung, ceea ce asigură companiilor listate investiții mai predictibile și mai durabile. Suplimentar, implementarea acestui sistem de impozitare implică și anularea ...