Recenzie Acest cântec neîmblânzit de Vicotoria Schwab

  • Postat în Life
  • la 05-10-2017 19:06
  • 773 vizualizări
Recenzie Acest cântec neîmblânzit de Vicotoria Schwab
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Amalia Goleanu Blog

"Mulți oameni sunt monstruoși, și mulți monștrii știu cum să se joace de-a omul"

Prima carte din seria Monștrii din Verity, „Acest cântec neîmblânzit” de V. Schwab, aduce în prim-plan o lectură fantasy remarcabilă, fiind cu totul diferită de cea cu care eram obișnuită până acum.
Trebuie să menționez chiar de la început faptul că dacă nu sunteți fani ai literaturii (științifico) fantastice, este probabil ca romanul de față să nu vă fie pe plac.
Vă mărturisesc că nici eu nu sunt o mare adeptă a acestui gen, dar am acceptat bucuroasă provocarea Herg Benet și m-am încumetat la lectura romanului și nu regret că am luat această decizie.

Personajele principale sunt Kate si August, iar creaturile fantastice (adică monștrii) sunt Corsai (asemănători cu fantomele, se hrănesc cu oase și carne și sunt născuți în urma jafurilor), Malchai (arată scheletic, se hrănesc cu sânge și se nasc în urma unor crime) și Sunaii, cei mai asemănători oamenilor, se hrănescu cu sufletele păcătoșilor și iau formă în urma unor crime odioase.
O lectură voluminoasă, dar care nu plictisește și reușește să te transpună în viitor, să te facă să trăiești în orașul bântuit de monștrii, de nesiguranță și frică.
Recunosc, că un mare plus în ceea ce privește acșiunea romanului și plăcerea de a îl citi îl joacă ideea inedită a modului ăn care monștrii se nasc- din violențe, crime etc. Un lucru plauzibil, dacă e să ținem cont de zicala “violența naște monștrii”.
Pentru originalitate V. Schwab primește 10 din partea mea, iar modul în care reușește să integreze în poveste problematici reale, de care ne izbim acum și să creeze din ele un viitor sumbru, este exceptional.
În Acest cântec neîmblânzit se împletesc și întretaie destine, suferințe, secrete și iubire. Pentru că, indiferent în ce an ne-am afla, iubirea este mereu prezentă. E drept că pe alocuri mi-ar fi plăcut ca descrieriile să nu fie atât de amănunțite, dar asta e o chestiune stric de preferințe personale.

Alt aspect ce mi-a plăcut mult a fost design-ul întregii cărți, de la coperta futuristă, la felul în care încep capitolele și subcapitolele. Nu țin minte să fi citit romane care să aibă acest format, așa că am fost plăcut surprinsă. Dacă achiziționați cartea, sunt sigură că și pe voi o să vă surprindă plăcut așezarea în pagină.
Acest cântec neîmblânzit este genul de roman ce se citește dintr-o răsuflare, reușind să te capteze de la primele rânduri și pe care nu îl poți lăsă până nu îl dai gata. Drept pentru care vă sfătuiesc să începeți lectura când aveți ceva timp la dispoziție, altfel o să vă gândiți neîntrerup la ea.
Un singur minus i-aș da (iar din punctul meu de vedere este un minus mare)- îmi displace faptul că romanul face parte dintr-o serie. Nu am o afinitate pentru seriale, pentru trilogii etc. De cele mai multe ori îmi pierd răbdarea în astfel de situații, cu precădere dacă trebuie să aștept prea mult până la următorul roman… Pe unii nu îi deranjează acest aspect, însă în cazul meu este un minus.
Povestea este însă frumoasă, original, bine creionată și din cale afară de captivantă. Problemele societății noastre sunt transpuse în viitor, exagerate și extrapolate, ducând astfel la nașterea unor monștrii- viitor ce eu una nu îl văd foarte îndepărtat.
Dacă am reușit să vă fac curioși, romanul Acest cântec neîmblânzit poate fi comandat de aici, la un preț special de doar 35 de lei, iar în luna octombrie, la orice comandă vă așteaptă și o surpriză!