Scena publică românească fierbe la început de an: se plătesc polițe, se reglează centrele de putere, se reconfigurează sferele de influență… ce mai încoace-încolo, război mare. Doar că. în războiul acesta, victoria pare destul de departe de a se fi tranșat decisiv de partea uneia sau alteia dintre tabere. Se pare că nu poate fi vorba de loc de vreo conciliere, se caută cu disperare recuperarea terenului pierdut, a controlului total asupra puterii absolute. Nu, în țara asta nu pot coexista două păreri diferite, nu se poate admite dreptul celuilalt la o cale proprie, NU SE DOREȘTE găsirea unei căi de mijloc. Doar obținerea puterii și a controlului absolut.
Și, cetățenii?- vă veți întreba desigur, în mod firesc. Păi cetățenii nimic, cetățenii au doar dreptul de a fi buni cetățeni, fiind doar asistenți neputincioși la un război care nu le aparține, fiind contaminați cu ideile care se perindă în spațiul public, iar bunăstarea lor are de suferit. Foarte mult!
În acest context, pe fondul unor tensiuni pe scena publică, scandalul a căpătat forme din ce în ce mai dure, dar și mai nuanțate. Prin ”dispariția” lui Sebastian Ghiță, lupta a început să aibă accente mai interesante, confirmând bănuielile unor lideri de opinie, cu privire la amestecul serviciilor în problemele Justiției, prin aceasta dezvăluindu-se și rolul celor două structuri statale în lupta politică. Fostul Președinte, devenit peste noapte lider de opinie împotriva ”Binomului”, confirmă afirmațiile lui Ghiță. Așadar, avem două auto-denunțuri:
- Ghiță, care recunoaște implicarea serviciilor și a felului cum se fabricau dosarele în Justiție.
- Băsău, care confirmă afirmațiile lui Ghiță, dar care nu a făcut nimic să împiedice astfel de abuzuri, asta servindu-i doar lui, pe plan politic- de fapt făcându-i un și mai mare deserviciu, din cauza victimizării pe care și-au arogat-o adversarii lui politici, tocmai fiindcă îl aveau ca model tocmai pe Băsău.
- Al treilea auto-denunț, s-a născut aproape firesc: supărat pe rezultatul alegerilor și pe neîncrederea cetățenilor față de propriul său discurs, Președintele Mutulică a scăpat un porumbel: la ședința CSM din 6 ianuarie 2017, a afirmat că oamenii politici încearcă să influențeze Justiția. Cum și Mutulică însuși e om politic- iaca, poznă, c-a scăpat-o!
Și cetățenii?- mai întreb odată. Cetățenii sunt nevoiți să vadă circul ăsta infect zi de zi. Hai, la muncă nesimțiților, mai puțin circ și mai multă muncă!