"Familia este biserica de acasă." (Ioan Gură de
Aur)
Oriunde ne-am uita în jurul nostru, vedem cum se înalță din ce
în ce mai multe case, simple, cu etaj, colorate ori mai puțin
colorate, blocuri noi sau mai vechi, vile și duplexuri, un adevărat
caleidoscop imobiliar.
Și pentru fiecare din locuitorii acelor case, indiferent că
vorbim de o căsuță simplă, de la țară, ca cea a bunicilor, o vilă
cu 3 etaje sau un apartament îngrămădit din jungla urbană, locuința
lor este cea mai frumoasă și primitoare!
Cu toate acestea, pentru fiecare dintre noi conceptul de
frumos, primitor, cămin sau acasă îmbracă forme cât se poate de
diferite.
Așadar, ce transformă, în viziunea mea, o casă într-un cămin,
ce o face cu adevărat valoroasă?!
O curte mare, mobilă luxoasă, o piscină, cât mai multe etaje, posibil pentru unii să conteze, dar pentru mine, familia, căldura și amintirile create între pereții casei sunt ingredientele ce plămădesc emoționantul acasă, căminul la care vrei să te întorci iar și iar, refugiu pentru suflet!
Și sunt sigură că fiecare dintre noi își dorește un cămin, căsuța lui, frumoasă și specială, unde să se simtă liber, fericit și iubit. Un loc unde, împreună cu familia, să aibă parte de clipe de neuitat, amintiri, înțelegere și dragoste necondiționată.
O casă devine cămin atunci când între pereții ei există armonie, iubire și o familie care să umple cu râsete și cine mai știe câte alte trăiri fiecare cameră!
Casele frumoase fac oamenii fericiți, dar pentru a ajunge în acest punct, este nevoie de multă muncă, timp, bani, bătăi de cap și o echipă de experți bine pregătiți care să ne îndrume fiecare pas.
Decizia de a achiziționa o casă presupune documentare, muncă de cercetare, alegerea locului ideal, decizia asupra planului unei case etc., deci... decizii, decizii, decizii. Și dacă nu ai pregătirea corespunzătoare, toate acestea îți pot da serios de furcă. Eu una știu că m-aș pierde în detalii, m-aș panica, eventual aș face și o criză, două de isterie și aș avea mare nevoie de un evaluator ANEVAR.
De ce aș avea nevoie de un astfel de evaluator, ce legătură are el cu o casă frumoasă, cu o familie fericită și un cămin adevărat?!
Ei bine, un astfel de expert se ocupă cu evaluarea (desigur) imobiliară, deosebit de importantă pentru a stabili valoarea impozitele ce trebuiesc plătite către stat, valoarea imobilului (indiferent dacă este vorba despre o pensiune, casă, vilă sau apartament) pe piața de vânzări/cumpărări, precum și pentru întocmirea dosarelor de emigrare.
Util, căci o casă frumoasă dar pe care nu ți-o poți permite sau întreține, nu prea mai compune imaginea ideală a unui cămin desăvârșit.
Dacă evaluarea primește ok contului tău bancar, mai sunt doar câțiva pași până la împlinirea visului de a avea căminul mult imaginat- obținerea unui proiect de casă!
Pentru un astfel de proiect, echipa AIA pune la dispoziția noastră, a celor ce își doresc întemeierea căminului dorit, proiecte tip sau personalizate (pentru orice buget). Și cel mai minunat aspect este faptul că orice proiect poate fi adaptat amplasamentului și dimensiunilor terenului ales/moștenit/câștigat.
Pentru mine aceste servicii sunt cât se poate de utile, deoarece am multe idei, deja îmi imaginez fiecare cameră, cotlon și grădină, cu toate detaliile, utilitățile și decorul aferent, însă îmi este greu să transpun tot amalgamul de idei...
Apelând la specialiștii AIA, pe lângă faptul că avem acces la un număr ridicat de proiecte de casă, alături de aceștia putem construi casa perfectă, combinând diferite proiecte, construind pe baza ideilor noastre, consultându-ne și eficientizând întregul proces.
Iar în cazul meu, căminul perfect este un întreg puzzle. Cum să nu ai nevoie de cineva cu experiență și pregătire de specialitate, când ceea ce tu îți dorești este atât de complex!?
Ne dorim foarte mult o căsuță a noastră, într-un loc liniștit, retras, departe de agitația orașului, dar care să ne ofere confortul cu care deja suntem obișnuiți.
O casă pe pământ însă este destul de costisitoare, nu vine de-a gata, e musai să fie construită în funcție de dorințele noastre și să se potrivească mânusă unei familii numeroase (adică 2 copilași, 2-3 pisici, un cățel, o bucătărie generoasă și neaparat o cameră DOAR pentru machetele soțului meu).
Și pentru că ne-am căsătorit recent, pentru că vrem să ne extindem familia, să fugim de oraș și să ne clădim (dragul și minunatul) un cămin, ne-am interesat ce presupune un proiect de casî AIA, astfel etapele unor proiecte case sunt:
1. consultările inițiale, inclusiv cea mai importantă etapă, deoarece în această fază se discută ideile, așteptările, dorințe de viitor, adaptarea la stilul de viață al familiei și a bugetului disponibil;
2. definitivarea și verificarea proiectului, alături de întreaga echipă, conform ideilor dezbătute în prima fază și doar cu acordul nostru, al clienților;
3. documentarea și obținerea autorizației de construcție, incluzând arhitectura, structura și instalațiile, imperios necesare obținerii documentelor necesare.
Și dacă apelați la specialiștii AIA, marele avantaj este acela că echipele lor sunt multidisciplinare, drept urmare, o să economisiți timp, bani și nervi tocați! Și o să câștigați cel mai important aspect- calitatea.
Iar calitatea este principalul element ce transformă o casă într-un cămin!
Sper că măcar pe jumătate vă doriți și voi o căsuță la fel de mult ca noi și că am reușit să vă captez atenția să consultați site-ul AIA-Birou de recrutare și să vă creionați o casă cu suflet.
Și dacă în cazul meu o casă fericită este un cămin special, inundat de iubire, familie și prieteni adevărați, un loc cozy și environmental friendly, sunt curioasă în cazul vostru ce transformă o casă într-un cămin?!
Această postare a fost scrisă pentru SuperBlog 2017, ediția de toamnă.