Articole postate de Popa Radu

 • Separa numele de prenume in Excel... 17

  Cum separam numele de prenume in Excel? Am informatia pe o singura coloana si am nevoie sa fie pe 2 coloane diferite. Intrebarea de mai sus e una pe care o primim des in cursurile pe care le organizam. E un lucru pe care il discutam in special in cursurile de nivel intermediar. Hai sa… Citește mai mult »Separa numele de prenume in Excel The post Separa numele de prenume in Excel appeared first on onLearn.

  Citește mai departe
 • Flux de aprobare in Power Automate... 69

  Hai sa vedem cum putem crea un flux de aprobare in Power Automate care sa ne scape de semnaturi pe hartii sau de salvare email in care scrie doar „Aprob” din partea manager-ului. Ca sa fie exemplul mai clar, vom crea un flux de aprobare concedii. Flux aprobare Power Automate Incepem direct cu finalul, poftim… Citește mai mult »Flux de aprobare in Power Automate The post Flux de aprobare in Power Automate appeared first on onLearn.

  Citește mai departe
 • Extrage ziua saptamanii dintr-o data in Excel... 15

  Cum putem extrage ziua saptamanii dintr-o data in Excel? O intrebare interesanta care merita un raspuns, unul scurt, foarte scurt. Hai sa presupunem ca in celula A1 avem scrisa o data. Ca sa nu iti pun imaginatia la lucru prea mult, pun si o poza mai jos. In B2 vrem sa apara ziua saptamanii. Extrage… Citește mai mult »Extrage ziua saptamanii dintr-o data in Excel The post Extrage ziua saptamanii dintr-o data in Excel appeared first on onLearn.

  Citește mai departe
 • Functii in Power Apps – cele mai utile... 54

  „Radu, ai cumva vreo lista cu cele mai utile functii in Power Apps?” – asta a fost o intrebare primita recent la un curs despre Power Apps. Raspunsul meu pe loc a fost atunci ca nu, dar fac, si asa s-a nascut acest articol, multumesc pentru provocare. Vedeti, m-am tinut de cuvant chiar daca voi… Citește mai mult »Functii in Power Apps – cele mai utile The post Functii in Power Apps – cele mai utile appeared first on onLearn.

  Citește mai departe
 • Functiile CHOOSECOLS si CHOOSEROWS in Excel... 16

  Iar avem functii noi in Excel. Acestea 2 se numesc CHOOSECOLS si CHOOSEROWS si ne ajuta sa alegem ce randuri / coloane vrem sa pastram dintr-un tabel. Hai sa vedem un demo de 2 minute. CHOOSECOLS, CHOOSEROWS in Excel Am exagerat cand am spus 2 minute, stiu ca esti ocupat(a). Era mai degraba 1 minut… Citește mai mult »Functiile CHOOSECOLS si CHOOSEROWS in Excel The post Functiile CHOOSECOLS si CHOOSEROWS in Excel appeared first on onLearn.

  Citește mai departe
 • Centralizeaza mai multe randuri intr-o singura celula in Excel 21

  Cum pot centraliza informatia din mai multe celule in Excel? Vezi ca vreau sa fie pe randuri diferite. Rar se intampla ca sa primesc intrebari despre Excel de la sotia mea. De obicei ma intreaba daca am sunat pe cineva de ziua lui, daca am luat paine sau cand ma intorc de la tura cu… Citește mai mult »Centralizeaza mai multe randuri intr-o singura celula in Excel The post Centralizeaza mai multe randuri intr-o singura celula in Excel appeared first on onLearn.

  Citește mai departe
 • Returneaza mai multe coloane intr-un singur VLOOKUP 24

  Cum putem sa aducem mai multe coloane folosind functia VLOOKUP fara sa fie nevoie sa o scriem de mai multe ori? Intrebarea de mai sus e una interesanta, si o primesc din cand in cand in sala de curs. Am zis ca ar merita sa dau un raspuns si aici. Returneaza coloane multiple VLOOKUP Pun… Citește mai mult »Returneaza mai multe coloane intr-un singur VLOOKUP The post Returneaza mai multe coloane intr-un singur VLOOKUP appeared first on onLearn.

  Citește mai departe
 • Raport din mai multe tabele in Power BI... 52

  Hai sa vorbim despre cum poti sa faci un raport din mai multe tabele in Power BI. Apropo, da, poti face asta si aplicatia chiar face multe lucruri in background si s-ar putea sa mearga fara sa intelegi de ce. In video-ul de mai jos ne uitam sub capota si incercam sa intelegem mai bine… Citește mai mult »Raport din mai multe tabele in Power BI The post Raport din mai multe tabele in Power BI appeared first on onLearn.

  Citește mai departe
 • Functiile GROUPBY si PIVOTBY in Excel... 37

  Avem 2 functii mai noi in Excel. Acestea se numesc GROUPBY si PIVOTBY si vin ca sa faca concurenta optiunii Pivot Table. Vezi mai jos un demo, hai sa vedem daca ne ajuta cu ceva si cum ar trebui sa le folosim. GROUPBY si PIVOTBY in Excel Pivot Table in Excel Dupa cum iti spuneam… Citește mai mult »Functiile GROUPBY si PIVOTBY in Excel The post Functiile GROUPBY si PIVOTBY in Excel appeared first on onLearn.

  Citește mai departe
 • Grafic de tip Funnel in Excel... 191

  „Cum as putea sa creez un grafic de tip „funnel” in Excel?” a fost una din intrebarile primite in timpul unui curs de Excel la Brasov. Hai sa vedem despre ce e vorba. Funnel? E clar ca „funnel” nu e un cuvant pe care il folosim atat de des ca si guvern, cadere, prim-ministru, parlament, hoti,… Citește mai mult »Grafic de tip Funnel in Excel The post Grafic de tip Funnel in Excel appeared first on onLearn.

  Citește mai departe
 • Import date in Power BI / Excel... 61

  In acest articol vei vedea cum poti sa faci import la date in Power BI cu ajutorul Power Query. Wow, am reusit sa folosesc in aceeasi fraza cuvantul Power de 2 ori. Sper ca nu au fugit deja de aici, hai inapoi ca lucrurile nu sunt chiar asa de complicate. Import date Power BI Recapitulare:… Citește mai mult »Import date in Power BI / Excel The post Import date in Power BI / Excel appeared first on onLearn.

  Citește mai departe
 • Model factura Excel (gratuit)... 112

  In acest articol vei gasi un model de factura realizat in Excel. Inainte insa ca sa il descarcam, hai sa vedem cum arata si cum functioneaza, vezi video-ul de mai jos. Model Factura Excel Download Fisierul e gratuit, il poti descarca imediat dupa ce te abonezi la lista noastra de email. Atentie, s-ar putea sa… Citește mai mult »Model factura Excel (gratuit) The post Model factura Excel (gratuit) appeared first on onLearn.

  Citește mai departe
 • Notificari prin email (Excel + Airtable)... 118

  Daca am un tabel in Excel cu diverse lucruri care au o data de expirare, cum as putea ca sa fac ca sa imi trimita un email atunci cand ajungem la data de expirare? O intrebare pe care am primit-o de mai multe ori, din mai multe parti, eu zic ca merita un articol, si… Citește mai mult »Notificari prin email (Excel + Airtable) The post Notificari prin email (Excel + Airtable) appeared first on onLearn.

  Citește mai departe
 • Extrage tabel din poza in Excel... 132

  Cum ar fi sa poti extrage un tabel in Excel dintr-o poza facuta cu telefonul? Nu de alta, dar poate nu mai stii unde e fisierul initial si nu ai vrea sa il mai rescrii. Chiar, cum ar fi? Vezi video-ul de mai jos. Extrage tabel din poza Get data in Excel Stiai deja ca… Citește mai mult »Extrage tabel din poza in Excel The post Extrage tabel din poza in Excel appeared first on onLearn.

  Citește mai departe
 • Functia SORT in Excel... 58

  Se pare ca avem si o functie care poate sa sorteze un tabel in Excel, nu doar una care sa il filtreze. Poate vrei datele sa vina intr-o anumita ordine, nu asa la intamplare. Functia SORT in Excel Eu zic ca e ceva super simplu de inteles, asa ca am facut un video scurt. Sintaxa… Citește mai mult »Functia SORT in Excel The post Functia SORT in Excel appeared first on onLearn.

  Citește mai departe