Articole postate de Popa Radu

 • Functia LOOKUPVALUE in Power BI... 2

  Functia LOOKUPVALUE in Power BI face in mare parte cam acelasi lucru ca si functia VLOOKUP in Excel, iti permite sa preiei informatii dintr-un alt tabel in baza unui element comun. Partea buna e ca e si destul de usor de invatat si folosit, hai sa vedem.  Functia LOOKUPVALUE in Power BI Vrei sa inveti… Citește mai mult »Functia LOOKUPVALUE in Power BI The post Functia LOOKUPVALUE in Power BI appeared first on onLearn.

  Citește mai departe
 • Cum sa reduci dimensiunea unui fisier Excel... 26

  Esti in urmatoarea situatie: trimiti zilnic un raport in Excel despre … ceva … catre colegii din departament. Daca la inceput era un fisier simplu cu doar cateva randuri, acum avem ditamai „dihania” de 25MB. Hai sa vedem cum putem „dresa” acest fisier ca sa nu ne mai rupa inbox-urile in 2. Excel si meniul… Citește mai mult »Cum sa reduci dimensiunea unui fisier Excel The post Cum sa reduci dimensiunea unui fisier Excel appeared first on onLearn.

  Citește mai departe
 • Functia SUM in Excel... 28

  Functia SUM e probabil prima functie pe care o vei invata in Excel. Ti-ai dat seama pana acum ca in Excel poti mai mult decat sa adaugi numere intr-un tabel, le poti si aduna. Hai sa facem cunostinta cu functia asta, si sa vedem si cateva moduri in care sa facem suma pe o coloana. … Citește mai mult »Functia SUM in Excel The post Functia SUM in Excel appeared first on onLearn.

  Citește mai departe
 • Functii utile in Excel – top 24... 4

  Ultima data cand am numarat cautat pe Google, aveam 471 de functii in Excel. Cel mai probabil insa nu ai nevoie foarte des de ACCRINTM, BIN2OCT sau OCT. Cred insa urmatoarele 24 se incadreaza in categoria functii utile in Excel. Functii utile Excel Ce mi-a scapat? Spune-mi in zona de comentarii. Vrei sa inveti Excel?… Citește mai mult »Functii utile in Excel – top 24 The post Functii utile in Excel – top 24 appeared first on onLearn.

  Citește mai departe
 • Functia IMPORTRANGE in Google Sheets... 5

  Daca folosesti Google Sheets, functia IMPORTRANGE e una pe care trebuie sa o folosesti. De ce? Pentru ca iti permite sa faci import de date dintr-un fisier in altul, sa legi fisierele intre ele.  Functia IMPORTRANGE Link-uri Ti-am promis in video niste link-uri, incerc sa ma tin de cuvant: Curs online Google Sheets Functia FILTER… Citește mai mult »Functia IMPORTRANGE in Google Sheets The post Functia IMPORTRANGE in Google Sheets appeared first on onLearn.

  Citește mai departe
 • Update: acum gasesti mai usor butonul in Google Workspace 49

  De acum e mai usor sa gasesti optiunea de care ai nevoie in Google Workspace, avem search in meniu. Vezi in GIF-ul de mai jos cum o sa functioneze. PS: Daca tu nu gasesti acea casuta de cautare, sa stii ca nu esti singu(a), nici eu nu o gasesc, se pare ca ajung mai greu… Citește mai mult »Update: acum gasesti mai usor butonul in Google Workspace The post Update: acum gasesti mai usor butonul in Google Workspace appeared first on onLearn.

  Citește mai departe
 • Compara documente in Word... 17

  Cum comparam 2 documente in Word? Vrem sa vedem ce s-a sters, ce s-a adaugat, inclusiv daca sunt diferente de formatare. Raspunsul scurt: optiunea de compare documents din tab-ul Review – da, chiar este o optiune pentru asta. Vezi mai jos detalii. Compara documente in Word Curs online Word Iti spuneam in video despre un… Citește mai mult »Compara documente in Word The post Compara documente in Word appeared first on onLearn.

  Citește mai departe
 • Formatare conditionata in Excel... 15

  Daca esti abonat la lista noastra de email probabil ca stii ca lucrez la un curs online. In ultimele zile am avut destul de mult spor si am inregistrat o mare parte din acest curs. Saptamana asta vreau sa iti dau gratuit acces la una dintre sesiuni, cea despre formatare conditionala. Formatare conditionata Excel =… Citește mai mult »Formatare conditionata in Excel The post Formatare conditionata in Excel appeared first on onLearn.

  Citește mai departe
 • Curs Excel Gratuit... 75

  Vrei sa inveti Excel, dar vrei sa iti tii card-ul la adapost? Sa stii ca ai ajuns unde trebuie. Pe aceasta pagina vei putea gasi un mini curs gratuit despre Excel. Am adunat mai multe ore de continut gratuit aici asa ca nu ar fi rau daca ai salva link-ul la aceasta pagina, s-ar putea… Citește mai mult »Curs Excel Gratuit The post Curs Excel Gratuit appeared first on onLearn.

  Citește mai departe
 • Numerotare automata in Excel... 52

  Cum pot sa numerotez automat un tabel in Excel? Vreau sa fac asta in asa fel incat atunci cand adaug randuri noi, acestea sa primeasca automat numar. E destul de simplu, ai nevoie doar de un tabel si de o formula bine scrisa. Hai sa vedem.  Numerotare automata in Excel Da, si eu ma mir… Citește mai mult »Numerotare automata in Excel The post Numerotare automata in Excel appeared first on onLearn.

  Citește mai departe
 • Schimbare de design in Teams... 51

  Daca folosesti MS Teams, la urmatoarele update-uri vei vedea schimbari. Pare-se ca va fi mai simplu, mai rapid si in general mai bine integrat vizual in Windows 11 dar si in Microsoft365. Hai sa vedem ce spun ei despre schimbarea asta, vezi video-ul de mai jos, sau citeste mai multe aici. Sursa video: Microsoft Aspect… Citește mai mult »Schimbare de design in Teams The post Schimbare de design in Teams appeared first on onLearn.

  Citește mai departe
 • Cauta in numele sheet-urilor in Excel... 58

  Este vreo optiune in Excel care sa imi permita sa caut in numele sheet-ului? Cand sunt multe sheet-uri intr-un workbook, e cam greu sa il gasesti pe cel care te intereseaza. Daca ai versiunea de Office pe baza de abonament, raspunsul este da, ai si o optiune de search in numele sheet-urilor. Hai sa facem… Citește mai mult »Cauta in numele sheet-urilor in Excel The post Cauta in numele sheet-urilor in Excel appeared first on onLearn.

  Citește mai departe
 • Microsoft si Google adauga AI in Office si Workspace 26

  Saptamana trecuta a fost una foarte plina pentru Google si Microsoft. Ambele firme ne-au cam bombardat cu noutati pe care vor sa le aduca in Google Workspace si Microsoft365. Pe scurt, ne vom impiedica de ChatGPT (ceva asemanator) cam peste tot, prin documente, email-uri si tabele. Cu mentiunea ca la data publicarii acestui articol, lucrurile… Citește mai mult »Microsoft si Google adauga AI in Office si Workspace The post Microsoft si Google adauga AI in Office si Workspace appeared first on onLearn.

  Citește mai departe
 • Autofill in Excel: Numeroteaza tabele, creaza liste 27

  Radu, cum pot sa numerotez repede un tabel, fara sa scriu vreo 200 de numere de la tastatura? La intrebarea de mai sus majoritatea „ninjalailor” in Excel din jurul tau ti-ar spune probabil sa „tragi in jos” si apoi sa selectezi fill. Ce inseamna asta totusi? Daca vrei sa intelegi mai bine, vezi video-ul de… Citește mai mult »Autofill in Excel: Numeroteaza tabele, creaza liste The post Autofill in Excel: Numeroteaza tabele, creaza liste appeared first on onLearn.

  Citește mai departe
 • Functia XLOOKUP in Excel... 116

  Daca ai avut nevoie sa faci cautari in Excel probabil ca ai auzit despre VLOOKUP, HLOOKUP sau chiar INDEX si MATCH. Cum ar fi sa nu mai ai nevoie de toate functiile astea? Da-mi voie sa iti fac cunostinta cu XLOOKUP. Functia XLOOKUP in Excel Radu, dar de ce aveam nevoie de toate functiile astea… Citește mai mult »Functia XLOOKUP in Excel The post Functia XLOOKUP in Excel appeared first on onLearn.

  Citește mai departe