DIN CICLUL SECURISTU’ MEDIOCRU ,TOT SECURIST RAMANE SI IN …DEMOCRATIE.CRISTIAN TRONCOTA,OPERA,DISCURSUL,GANDIREA SI MODELELE!,RUSINEEE MIHAITA GADEA DE LA ANTENA 3!

 Cristian Troncotă. A fost un securist ordinar (în DEX: „obișnuit, normal; de rând“, chiar dacă mai înseamnă şi „de calitate inferioară, fără valoare, prost, josnic“) în perioada 1984-1989, Revoluţia prinzîndu-l cu grad de locotenent-major, fiind folosit totuşi să lucreze în arhiva Securităţii. După 1989, mai exact din 1994, îl găsim la Academia de Informaţii a SRI, unde, rînd pe rînd, parcurge toate etapele, de la lector la profesor universitar, ajungînd chiar decanul Academiei SRI, fiind trecut în rezervă în 2009, cu grad de general de brigadă!

Miercuri seară Mihai Gâdea l-a invitat pe Troncotă în emisiunea „Sinteza zilei“, unul dintre subiecte fiind, desigur, legăturile prim-ministrului desemnat, Mihai Tudose, cu SRI. Vă mărturisesc că, de la celebrul Postelnicu („Am fost un dobitoc“), nu am mai întîlnit un astfel de personaj care să fie în stare să facă balet cu graţie chiar atunci cînd as...