JOHANNIS LA BRUXELLES: „ROMANIA ASTEAPTA CA ANGAJAMENTELE CONVENITE DE UE CU REGATUL UNIT AL MARII BRITANII SA FIE IMPLEMENTATE RAPID SI IN INTEGRALITATE!

Klaus Iohannis a subliniat, vineri, la Bruxelles, aşteptarea României în legătură cu implementarea rapidă şi în integralitate a aranjamentelor convenite cu Marea Britanie în cadrul primei etape de negociere privind Brexit.

La reuniunea Consiliului European în format UE 27, care a avut loc vineri la Bruxelles, liderii europeni au evaluat stadiul progreselor înregistrate în cadrul negocierilor privind Brexit-ul în cele trei domenii specifice – drepturile cetăţenilor, frontiera cu Irlanda şi decontul financiar.

Liderii europeni au apreciat că s-au înregistrat progrese suficiente în cele trei domenii şi au decis trecerea la cea de-a doua fază a negocierilor cu Marea Britanie – cea privind viitoarele relaţii dintre Uniunea Europeană şi această ţară.

„Din perspectiva României, rezultatele obţinute până în prezent reflectă integral obiectivele urmărite în negocieri. Astfel, în ceea ce îi priveşte pe cetăţenii români afla...