JUDECATOAREA CRISTINA BALTAG MEMBRU IN CSM:SE SIMTE O PRESIUNE ASUPRA JUDECATORILOR DIN PENAL CARE VINE DINTR-O ANUMITA PARTE A SISTEMULUI JUDICIAR!

Gabriela Baltag, membru CSM, a declarat, duminică seara, că secţia de investigare a magistraţilor va spori independenţa judecătorului, menţionând că mai mulţi judecători în materie penală au acuzat că simt presiuni dintr-o anumită „parte a sistemului judiciar”.

Este binevenită (n.r. secţia de investigare a magistraţilor), contrar afirmaţiilor unor colegi din CSM. Salut această iniţiativă pentru că, trebuie să recunoaştem, nu o dată aflăm că, mai ales judecătorii care judecă în penal, simt o presiune venită împotriva lor dintr-o anumită parte a sistemului judiciar. (..) Nu vă spun câte memorii au venit spre noi, însoţite de documente, care prezentau o formă de presiune asupra judecătorilor care judecă în materie penală. (..) Un judecător mi-a zis de existenţa presiunilor, mi-a povestit o situaţie particulară, unde un judecător care a dat o soluţie de achitare şi căruia, ulterior, procurorul de caz i-a spus <...