Maria-Daniela Pănăzan: Poezia este o rugăciune... Dumitru Ichim ne oferă un curcubeu sonor

Despre poezia lui Dumitru Ichim
Bună cunoscătoare a poeziei bazate pe valorile creștine, Maria-Daniela Pănăzan abordează într-o analiză pertinentă opera lui Dumitru Ichim, preot și poet, om de o aleasă cultură și pasionat de adevărului etern. Carte de referință în domeniu, Poezia lui Dumitru Ichim. Eseu monografic, apărută la Sibiu, Editura CronoLogia, 2017, propune un demers prin complicata lume a poetului atins de aripa harului.
Prin cartea anterioară Poezia religioasă românească. O istorie comentată (Editura CronoLogia, Sibiu, 2016), autoarea a pătruns în tainele liricii românești de înaltă ținută spirituală, sub aripa îngerului călător între cer și pământ. Din această poziție de cunoscătoare a fenomenului, arcuit sub umbra principiilor teologice de primă importanță, Maria-Daniela Pănăzan dedică 153 de pagi...

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Promovate